• 3286
    aralarında sayıları hiç de yabana atılmayacak fazlalıkta hastalıklı insan barındıran taraftardır, maalesef büyük çoğunluğu da kendini en büyük taraftar grubu olarak adlandıran bir taraftar grubuna mensuptur. bu kitle öyle etkilidir ki, kendi takımının kazanması gereken bir maçta yoluna çıkan en büyük engel olabilir.

    (bkz: 13 eylül 2013 galatasaray antalyaspor maçı)

    verilebilecek çok örnek var ama maç içinde benim gözüme çarpan 3 olumsuz etki şöyle;

    1) maça istekli başlayan ve burak yılmaz'a 2 adet net gol pozisyonu hazırlayan amrabat'a yaptığı bir top kaybı sonucu tepki verilmesi. bu tepkiden sonra mental olarak çöken amrabat'ın topu ayağına her alışında tribünlerden gelen homurtularla karşılaşıp hatalarına devam etmesi. (adamlar öyle rahatsız ki, amrabat yine top kaptırsa da bu sefer daha bi içten auuuuuuuuu'lasak diye hevesleniyorlar. bildiğin keyifleniyorlar, çünkü futboldan anladıkları bu.)

    2) maç boyunca ninni okur gibi uzata uzata marşlar söylenip, bunun takımı ateşleyeceğine inanılması.

    3) 22 yaşında ve kulübün altyapısında yetişmiş emre çolak'ın oyundan çıkarken çılgınlar gibi ıslıklanması, yerine oyuna giren 19 yaşındaki bruma'nın da çılgınlar gibi alkışlanması(ondan sonra gel de bruma'nın kendisinden 3 yaş büyük ve kulübün yetiştirdiği emre çolak'a saygı duymasını, emre'nin de bruma'yı kabullenmesini bekle).
App Store'dan indirin Google Play'den alın