resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 6748
    üzülerek söylüyorum ki galatasaray'a zarar vermeye başlamış insan. şimdi şöyle söyleyelim. takımın durumu ortada. top oynadığımız falan yok ki bunu 4 senedir kombine alan biri olarak söylüyorum. o elmander'li, engin'li, ujfalusi'li takımdan eser yok şu anda. hatta bu top oynamama durumu geçen senenin başından beri var. önemli maçları iyi mücadele ederek kazanıyoruz, dortmund ya da bayern munih gibi iyi top oynayarak değil. rakipler de kalitesiz olduğu ve sürekli puan kaybettiği için göze çarpmıyoruz ama kazın ayağı bu sene öyle değil. özellikle drogba ve sneijder geldiğinden beri futbol kalitesi olarak çok aşağıdayız. sahaya nasıl dizildiğimz konusu kesin değil ve takımın organize oyunuyla değil çok kaliteli oyuncuların bireysel yetenekleriyle maç kazanıyoruz. hatırladığım tek iyi oyun schalke maçının ilk yarısı ki o maçın ikinci yarısına tekrar bakın, inanılmaz şanslı bir şekilde adamları elediğimizi görürsünüz.

    peki tüm bunlar olurken fatih terim n'yapıyor? yani 3'üncü senesinde diğer rakiplerinin çok çok önünde olması gereken takımın hocası? milli takım'ın başına geçmek için daha 5 ay evvel tabiri caizse 'sektirdiği' adamın evine kahvaltıya gidiyor. hocam, her şeyden evvel teklif karşı taraftan geldi. görüşmeye gidilecek bir yer varsa orası senin florya'daki ofisindir. bağlı olduğun kulübünün başkanı da senin yanında bulunur. çeşitli yerlerde 'vay efendim başkan bu görüşmeye nasıl izin verir' diye soruyorlar. yahu birincisi ünal aysal köle ticareti yapmıyor ki fatih terim gibi bir adama izin vermiyorum demez, adam diyalog adamı. ikincisi, bilerek bu görüşmeye izin verdi çünkü teklifi hocanın nazikçe reddedeceğini düşündü ama yanıldı. sonrasında hayal kırıklığına uğradı. şimdi çıkıp senin başkanın senin doğum gününde jest yapmış, 2 yıllık daha mukavele sunmuş önüne, sen çıkıp afedersiniz ergen gibi trip atıyorsun '1 sene 1 sene gidiyoruz işte' 'başkanımızın kendi lafı, başarı, başarı, başarı' diye. hocam allah'ın aşkına yapma. başkan bunu demişse demiş, sen ona ne bakıyorsun, sen sana sunulan teklife bak. sen ikinci galatasaray döneminde, villareal'e elendikten sonra istifa edip, takımın başından da olimpiyat'taki rize maçından ayrıldıktan sonra demedin mi "ben bu ülkede bir daha çalışmam" diye? edilen sözse senin baz aldığın, senin ettiğin çok daha büyük laf. ne oldu? niye yedin o zaman o lafını. geçeceksin hocam bunları.

    başbakan recep tayyip erdoğan'ın fatih terim'i takımın başına atadığı söyleniyor. eğer öyleyse durum çok daha vahim. sen nasıl olur da başbakan dahi olsa birisinin emriyle iş yaparsın? adam sonuçta "türk milleti"nin oyuyla oraya gelip bizi temsil eden bir politikacı. bizim hayatımıza karışma hakkı hiçbir şekilde olamaz. başbakan yani, peygamber de değil haşa allah da.

    bir de son dönemde ettiği laflara gelelim. ilk önce medya patronlarına "şu şu adamları ya kovun ya ek iş verin" diyor. yahu hocam, birincisi bundan sana ne diye, ikincisi de ek iş'in kralını sen yapıyorsun diye sormazlar mı sana? sana birilerini kovun deme hakkını kim veriyor?

    sonra 13 eylül 2013 galatasaray medical park antalyaspor maçı'dan sonra ettiği iki laf var, ilki "aydın'ın gezmesinden size ne", ikincisi de hemen akabinde "taraftara kime tepki vermesi gerektiğini söylerim" lafları. yahu hocam afedersin de, senin taraftarın gelecek, kombine alacak, bilet alacak, forma alacak, yağmur çamur demeyecek türk telekom arena'nın yol çilesini çekecek (ki yıl olmuş 2014 adamlar mars'a yerleşmeyi düşünüyor), sonra da sen 3 ay fellik fellik dolaşıp takım bulamayınca kürkçü dükkanına dönmüş oyuncunu kabul edeceksin. hem de yıllık o saydığım insanların ömrü billah kazanamayacağı paralara. ayıptır, haksızlıktır ki her şeyden evvel allah razı gelmez. ikincisi de şu tepki lafı. hocam, sen bunları düşünür olduğuna göre kafa olarak iyice kopmuşsun takımdan. afedersin ama sen kimsin de fikri hür vicdanı hür, özgür iradelere kime tepki vereceğini söyleyebilirsin? bizi tasmalı köpek mi sandın da tasmamızı salınca gösterdiğin adama saldıralım? güdümlü müyüz biz? ya da galatasaray taraftarını ultraslan'dan ibaret mi sanıyorsun? nedir hocam? anlat da bilelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın