• 6
    bu aslında türk insanının romantik bakışıyla ilgilidir.

    bir düşünelim; avrupanın alt sınıf oyuncuları bizim anadolu takımlarımıza gayet transfer olabiliyorken bizim orta sınıf topçularımız bir kaç istisna dışında transfer olmuyor.hatta iyi oyuncularımız bile.

    türkiye'de futbolcuların fizik güçleri iyi seviyede ve futbolcuların geneli ortalama olarak da yeteneksiz değiller.
    ama sistem bilgisi pozisyon bilgisi futbolcularımızda yok.verilen vazifenin disiplinli modern tabirle profesyonelce uygulanması sadece büyük maçlarda mümkün olabiliyor maalesef. galatasaray'a karşı oynayan genç oyuncuların performansı yıllardır üst düzeyde olur mesela.

    galatasaray alt yapısından çıkan büyük umutlar beslediğimiz bir kuşak var.cafercan'lar mülayim'ler serdar'lar murat'lar v.s. ancak bu kuşak bizim hayallerimizi boşa çıkardı.
    bir tek arda turan çıkmış ve tutunmuştu.herkes 1998-2002 arasında a takıma çıkan oyuncuları hatırladı.ve yine bir oyuncu çıktı.arda müthiş yetenekliydi ancak diğer türk futbolculardan farkı pek yoktu.profesyonellik az ama ruh fazlaydı.amacım arda'yı tartışmak değil.
    arda'dan sonra emre çolak(1 sezon) ve semih kadroda tutunabildi.aydın daha önce çıktı ama parlayıp söndü.

    semih ujfalusi'nin ocağında yetişti ve bir yıl staj yaptı.
    emre ve aydın'sa bu gelişimi gösteremedi.ancak asıl sorun taraftarların emre, suat, bülent, okan, arda v.s. gibi üst düzey oyuncuları beklemesiydi.
    yani sorun biraz da bizde.bu adamların kalitesi bu seviyede.ve gerçekçi olduğumuzda anadolu takımlarındaki çok iyi kanat oyuncularının büyük takım performanslarına bakalım.özellikle galatasaray'ın transfer ettiği yerli oyunculara.kaç tanesi üst düzey kanat oyuncusuydu ve bu takımda iyi futbol oynadı?

    son kanat transferimiz yiğit.bonservisini hatırlayın.aydın'la benzer yıllık ücreti var.aydın'ın bonservisi yok.ne yapabileceğini ne yapamayacağını biliyoruz.florya'ya yabancı değil.haddini her zaman bilir.

    pembe gözlüklerimizi çıkarıp gerçekçi bakmamız gerekir.

    semih'in yıllık ücreti aydın'dan düşükse bu yönetimin yanlışıdır.aydın'ın değil.
    dany kadroya girmiyor semih sahada dert etmiyoruz.amacım aydın'ı savunmak değil.
    yekta bu takımda kaç maç oynadı.yekta'yı çok beğenirim ama madem muhasebe yapıyoruz bunları da konuşalım.
    11 maç ceza alan engin geçen sezon yoktu parasını aldı.
    eray alt yapıdan çıktı 2 maç oynamadı para alıyor.peki ufuk? sabri?

    büyük takımlarda yedek kulübesinin daimi elemanları ara ara tribüne çıkmaları da dahil olmak üzere olur.burada para üzerinden onları eleştirmekse bize yakışmıyor.

    not: çok ofsayta düşeceğimi tahmin etmekle birlikte böyle düşünüyorum.futbolcularımızın kendi kulübünün taraftarları tarafından linç edilmesini doğru bulmuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın