• 171
    iki büyük sıkıntı var takımımızla ilgili ve ne yazık ki bu transfer sezonunda da bu sorunlar çözülemedi.

    ilk olarak takımımızın yüksek yaş ortalaması. geçen bir yazar arkadaşımız çıkarmıştı, ilk 11 yaş ortalamamız 30'un hemen üzerinde. hatta yedek oyuncularımızın bir çoğu bile 30 civarı. takımda genç sayılabilecek bir semih var bir de hiç bir zaman güvenemeyeceğin emre çolak. takım 3-4 sene sonra tamamen değişmiş olacak ve bunu bir sezonda yapamayacağımıza göre şimdiden 3-4 sene sonrasının takımın kurmaya başlamamız gerekliydi. herkesin hemfikir olduğu kerim frei, emre can, okay, taylan gibi bir çok genç oyuncu bu transfer döneminde alınmadı. bir tek bruma transferi var geleceğe yönelik ama yeterli değil ne yazık ki.

    ikinci olarak bir nevi önümüzü kesme operasyonu olan yabancı sınırı. şu anda takımda 10 yabancı oyuncumuz var. drogba-sneijder-melo-amrabat-bruma-riera-chedjou-dany-eboue-muslera. dany ve amrabat harici kimi tirbüne gönderirsen gönder hem takımın işleyişinde hem de oyuncu ile sorun yaşanır. yedekte de tutamayacağımız için oyuncuların maç eksiği olacaktır. nerden baksan sıkıntı. ama asıl sıkıntı önümüzdeki sene bu kural 5+0+3 olunca yaşanacaktır. riera ve dany'i göndersek bile yeni yabancı oyuncu alamayız, elimizdekilerden de 3 tanesini hayatta tribünde oturtamayız. takımın yerli oyuncuları şu an için bile yetersizken seneye bu sorun daha da büyük olacak. takımda oynayabilecek kapasitede ligden bir tek alper vardı, eskişehirin şerefsizliği ile fenere gitti. görünürde başka bir oyuncu da yok. o zaman mutlaka gelecek vaat eden yerli gurbetçilere yönelip çok 3'e 5'e bakmadan bunları alıp yerli kadromuzu güçlendirmemiz gerekiyor.

    evet bu sene de şampiyonluğun en büyük favorisiyiz. evet hala kadromuz diğer takımlardan daha iyi. ama önümüzdeki sene ve ondan sonrası için yatırımları geç olmadan ve bu oyuncuları diğer takımlara kaptırmadan hızlı bir şekilde yapmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın