• 8044
    bence oyun ve teknik acidan dusunmeyi bir kenara birakirsak mevcut en buyuk problemi oyuncu maaslari olan takimimiz.
    mac basi ucretleri ve senelik garanti ucretlerin bu kadar cok olmasi biraz problem yaratiyor aslinda.

    ornek olarak dusunmemiz gerekirse, sabri sarioglu'nun senelik garanti ucreti 1,250,000 amerikan dolaridir. bu da mevcut kurdan dusunursek yaklasik olarak 20.000 forma satisindan elde edilebilecek gelir (kar degil, dikkatinizi cekerim) demektir (mac basi ucretleri hesabin disinda). kaldi ki sabri sarioglu takimdaki en yuksek maasi olan oyuncu degil.

    su donemde belki pek etkisini goremiyoruz ama orta vadede basarisizliklar gelirse ciddi problemler yasayabiliriz.
    bu sorun karsisinda benim cozumum kadroyu biraz daha daraltip maas odemesi icin butce yaratmak. aydin yilmaz'in sozlesmesinin yenilenmemesi (bildigim kadariyla halen kendisi serbest) bu baglamda degerlendirilebilecek guzel bir ornek.

    bir diger ornek, hamit altintop uzerinden verilebilir. 2,900,000 euro ilk yilinda, 2,750,000 euro ise simdi kendisine garanti ucret olarak verilmektedir (yukaridaki salak forma hesabimiza gore 57000 forma satisi). kendisinden aldigimiz verim kimilerine gore yeterli kimilerine gore ise az bulunmakta. ancak meseleye aldigi ucret uzerinden yaklasirsak pek cogumuz (fabrikator kafasiyla yaklasip) o ucretin oyununu oynamiyor diyebilir.

    halbuki kadro bollugu yaratan oyunculardan bir paket yapip (ornek bir paket emre colak + kazim kazim) yerine bir tane istenilen seviyede ya da gelecek vaat eden bir oyuncu alinabilir. su an http://www.galatasaray.org/futboltakimi/ sitesinde gorebilecegimiz 25 kisilik bir kadro var, eminim pek cogunuz (ozellikle futbolu ve oyuncu isini benden iyi bilen) bu kadrodan 5 kisi gonderip yerine cok daha verimli ve etkili kullanilabilecek 2 kisi alabilir. ki bence buyuk takim olmanin yolu da buradan gecmektedir.

    uzun lafin kisasi, umuyorum ki bu maas politikamiz ve kadro siskinligimiz ileride sorun yaratmaz. benim bu entry'de verdigim isimlere takilmayin, daha ziyade fikri anlatmaya calisiyordum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın