• 440
    http://www2.galatasaray.org/kulup/haber/17698.php

    türk futbolunun âli çıkarlarını ciddi biçimde merak ediyorum.*

    a. şikenin üstünün örtülmesi, türkiye'nin avrupa kupalarına 1 takım eksik gitmesi.

    3 temmuz 2011'den başlayarak fenerbahçe, beşiktaş ve sivasspor'un şikeci olduğu kesinleşti. trabzonspor'un elde edeceği şampiyonluğun saha dışı etkilerle çalındığı ortaya çıktı. bunun üzeri fenerbahçe'nin cezasının avrupa kupalarına gitmesi halinde artacağını tahmin eden mehmet ali aydınlar fenerbahçe'yi avrupadan men etti. yerine trabzonspor gitti. 2011-2012 sezonunda trabzonspor, bursaspor,gaziantepspor, beşiktaş avrupa'da mücadele etti. aslında gitmesi gereken 5 takımdı. zamanında men işinin yapılmamasından dolayı 4 takım gitti. hani nerede ülke puanı. ardından süper playoff gibi saçma bir sistemle para, müşteri kaybeden digitürk'e fazla maç ile para kazandırılmaya çalışıldı. süper playoff'ta 5 kişi öldü. 27 şubat 2012'de yıldırım demirören rte tarafından tff başkanlığına atandı. amaç herkes ile her şey ile kavga edip, fenerbahçe'nin şikeden en az zararla çıkmasını sağlamaktı. işi bozan uefa oldu. özellikle isviçre, yunanistan, italya gibi ülkelerde olan şike olaylarında çıkan cezalar uefa'nın türkiye'ye yumuşak yüzlü olmasını engelliyordu. zaten uefa 25 haziran 2013 uefa kararlarında çifte standart çıkmayacağının mesajını tüm avrupaya verdi. ardından cas davasını milli menfaatler ile çeken fenerbahçe'nin hızlı cas süreci başladı. beklemedeyiz. cas'tan çıkacak karar bağlayıcı olacak.

    b. ırkçılığın üstünün örtülmesi

    1- 20 kasım 2011 beşiktaş galatasaray maçından sonra bjk tv'de yorumcu olan burhan akdağ eboue için "eboue'yi hafta içi national geographic'te çok görürsün dedi. ardından galatasaray yönetimi bu ... girişim dahi yapmadı. zaten ırkçılık türkiye'de olmazdı. daha fazla ayrıntı için ykaraca'nın (bkz: #824766) entry'sine bakabilir.

    2. 16 nisan 2012 beşiktaş galatasaray maçısırasında oyuncumuz emmanuel eboue'ye ırkçı hareketlerde bulunuldu. hatta oyuncumuz yapılan aşağılık hareketler sonrası oynadığı yeri değiştirmek zorunda kaldı. sözde özgürlükçü çarşı yapmazdı, çarşı iyi çocuktu. hep eboue tahrik etmişti.

    3. 15 nisan 2012 fenerbahçe trabzonspor maçısırasında cemaat ve iktidarın sevgili çocuğu emre belözoğlu didier zokora'ya seni siktiğimin zencisi dedi. emre bey'e 3 maç ceza çıktı. tff daha fazla ceza veririz ama elimizdeki görüntüler olmasına rağmen. vermeyeceğiz dedi. aynı sistem felipe melo'nun 27 ocak 2013 galatasaray beşiktaş maçında tükürmeden 4 maç ceza alması sağlandı.

    4. 12 mayıs 2013 fenerbahçe galatasaray maçı başlamadan önce. oyuncularımız idmanı sırasında dallamanın biri oyuncularımıza muz salladı. 2020 olimpiyatlarını düşünen güzide hükumetimiz sağ olsun olayın üstünü çok güzel biçimde kapattı. sonuçta milli meselemiz.

    c. bardağın son noktası

    2010-2011'de dibe dalış yapan galatasaray ünal aysal yönetiminde fatih terim'e gitti. 2009'da milli takıma bırakıp inzivaya çekilen hoca aslında mükemmel bir düşman susturma fırsatı yakalamıştı. özellikle florya'da ve saha içi disiplinsizlikler ve sürekli yapılan yönetim hatalarından bıkan galatasaray taraftarı en iyi dönemini yaşatan hocasına her fırsatta destek verecekti. galatasaray için transfer sezonu sıkıntılı başlayacak olsa da türkiye'nin en oyuncusu selçuk inan çocukluk hayalini gerçekleştirmek üzere 5 yıllık sözleşme imzaladı. fenerbahçe'nin elinden alınması bile sezona kafadan 1-0 önde girmekti. ardından yapılan transfer ile galatasaray 2011-2012 haftasında istikrarsız bir görüntü çizerken, 7 aralık 2011 galatasaray fenerbahçe maçında fenerbahçe'nin ezilmesi galatasaray'ın yükselme devrinin başladığının ispatıydı. 13. haftada oynanan bu maçtan sonra galatasaray süper final ile 40. haftaya kadar liderliği korudu. 4 sene sonra şampiyonlukla sezon bitirildi. 2012-2013 sezonunda dönem dönem krizler yaşansa da 6 sezon aradan sonra katılınan şampiyonlar ligi'nde çeyrek final ve 10 puan fark ile şampiyon olundu. 2013-2014 transfer sezonunda kadroyu korumak en büyük hamle idi. galatasaray'ın önünü kesmek için çıkarılan 6+0+4 yabancı sınırı bile çözüm olmayacağı anlaşılırken 19 ağustos 2013 galatasaray gaziantepspor maçından sonra bir anda göksel gümüşdağ denen iktidar yancısı göksel gümüşdağ'ın fatih terim'e türk milli takımının teklif edildiği bomba gibi kucağımıza düştü. rezalet hale gelen milli takım için mustafa denizli gibi dünyaya milli takım çalıştırsın diye gönderilen adam boşta iken bu teklifin galatasaray'ı karıştırmak ve fatih terim'i koparmak için yapıldığı çok açık. en büyük silahları ise vatan, millet, sakarya edebiyatı. umarım fatih terim, ünal aysal ve galatasaray bu girdabın içine düşmez. türk futbolunu kim batağa çektiyse o kurtarsın!
App Store'dan indirin Google Play'den alın