aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 2747
    iyi bir galatasaray'lı arkadaşımdan alıntıdır.

    --- alıntı ---

    dün gece 34'üncü dakikada "her yer taksim her yer direniş" sloganlarının atıldığı galatasaray maçında bizzat bulunduğum için statta yaşananlara dair insanları kısaca bilgilendirmem gerektiğini düşündüm:

    biz güney tribününde oturuyoruz. benim 7 senedir kombinem var, her maça az çok gitmeye çalışırım. dün de arkadaşlarla maçtaki yerimizi aldık. ultraslan'ın yeni adamlarını yıllardır ilk kez bu maç yerleştirdikleri ve insanların kombineli yerlerini gasp ettikleri ikinci katta oturuyoruz.

    milli marş sırasında gayet güzel bir şekilde birçok insan demokratik hakkını kullanarak mısır'da her gün yaşanan katliamları, darbeyi protesto etmek için "rabia" işareti yaptı. yarısı da bozkurt işareti yaptı vs. herkes kendi siyasi görüşünü gayet özgürce dile getirdi, maç başladı.

    dk. 33 oldu.. kuzey ve güney'deki tüm ultraslan grubu bir anda inanılmaz bir panik haline geçti. bütün stadı salak yerine koymak adına bütün stat üçlü, hep beraber gibi tezahüratlar başlatmaya çalıştılar. millet bunları anlayınca sesini çıkarmadı, hükümet kuklalarının tezahüratı da başlayamadan 34. dakika geldi çattı.

    dk. 34: önümüzde iki sivil polis, arkasında 8 tane ultraslan "reisi" sırtlarını maça dönmüşler, tribüne dönük yoklama yapan öğretmen gibi tebalarına bakıyorlar. bir anda doğu tribününden 5000-6000 kişilik grup direniş sloganı atınca, batı ve güney tribününün önemli bir kısmı da bu gazı aldı "her yer taksim her yer direniş" demeye başladı.

    ***en önemli nokta burası: ultraslan'ın bu reisleri bize ve yanımızda ağzını açan herkese ağza alınmayacak ana, kardeş, aile demeden küfür etmeye başladılar. aralarından ikisi de bize dönüp gözümüzün içine bakarak "sizi s...rim o.... ç...." diyip boğaz kesme işareti yaptı. resmen maçın başında kendi siyasi ideolojisini stada sokabilen adam, sen slogan atınca seni öldürmekle tehdit ediyor. sus diyor, kes diyor! dehşet içinde küfür ediyor. orada yalnız olsak elinde palasıyla doğrayacak yani adam. yüzde yüz! bu korku altında size yemin ediyorum bir tane insanın bile sesi titremeden çılgınca slogan atmaya devam edildi.

    ölüm tehditleri savuran, panik içinde hop hop zıplayıp tezahürat başlatmaya çalışan ultraslan karşısında dün yaşanan o 34. dakika da muhteşem bir cevap oldu.

    kimse kimseye vesayet uygulayamaz bunu herkes anlamalı artık. sen benim ağzımdan çıkacak kelimeye vesayet koyamazsın. sen kimsin? yetkin ne? hakkın ne?

    sivil polis, çevik kuvvet, komando ultraslan.. kimse korkutamıyor artık. önce olimpiyat, sonra arena... her yer taksim, her yer direniş!

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın