2013-14 Türkiye Süper Lig 1.Hafta Maçı
21:45 Türk Telekom Arena
2 - 1
  • 117
    galatasaray'ın büyük bölümünü ciddiyetsiz bir şekilde oynadığı maç. bunu oyunu canlı izlemiş biri olarak söylüyorum.

    ilk gol avrupa'da iş yapmak isteniyorsa yapılması gereken geçiş gollerinden biriydi. demek ki bu yönde ciddi antrenmanlar yapılıyor. yani iyiye, modern futbola işaret. ama iş hem avrupa çeyrek-yarı finali hem de lig şampiyonluğuna gelirse, olması elzem takım savunmasında ciddi arızalar mevcut.

    didier drogba wesley sneijder burak yılmaz üçlüsünden savunma yapmayı bilen tek adam drogba. takımın açık verdiği bölgeyi görüp sürekli oraya yardım götürüyor fakat onun da yaşı 35 ve gücünü oyunun bütününe yaymak zorunda. yaş olarak daha genç ve takım savunmasına yardım etmesi daha muhtemel burak ise bu konuda oldukça isteksiz. sadece gol atmak için oynuyormuş gibi. sneijder, skor 2-1'e geldikten sonra işin ciddiyetini tekrar kavradı ve ofansif bir orta sahadan gelebilecek maksimum defans katkısını yaptı. aynı şeyi skor 2-0 iken yapsaydı, sanırım bugün daha farklı kazanılan bir maçı konuşuyor olurduk.

    özellikle maç 2-0 olduktan sonra ileri uçtaki ciddiyetsiz ve laubali futbol galatasaray'a yakışmıyor. barcelona skoru 7-0'a getirdikten sonra bile oyunun kontrolünü rakibe bırakmıyor. biraz daha bu mantaliteyi örnek almak gerektiğini düşünüyorum. fatih terim kaleci hariç kalan 10 oyuncunun 11.000 km civarında mesafe katetmesini istiyor ama şimdilik bu oyuncu formatıyla bu düşünce oldukça ütopik. takımın +1 yaş daha yaşlanması, kanat oyuncusu eksikliği ve 6+0+4'e göre planlamadaki başarısızlıktan ötürü zayıflayan ve oyuna müdahale opsiyonunu çok azaltan yedek kulübe kalitesizliği, bu sene galatasaray'ın en ciddi sıkıntıları olacak. enseyi çok da karartmamak lazım ama transfer sezonu bitene kadar yerli yabancı en az 3 takviye elzem gözüküyor. allah yardımcımız olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın