aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 2730
    cehennem diye nam salmıştı bir zamanlar. çimleri eşeleseler, nice büyük takımların leşlerinin çanak çömlek kırıntılarını toplarlar.

    bundan 4 sene önce mahalle takimi böyle girmiş ultraslan ile ilgili efsane entry'e o takımdan bu takıma 4 forma 3.5 takım eskitmiş galatasaray. formalarıda, gelirleride, kadrolarıda 2 senelik düşüşten sonra hayvan gibi yükselmiş başarılarla beraber ama galatasaray'ın en büyük taraftar grubu hiç böyle iniş çıkışlara gelmeden fazla istikrarlı bir şekilde arada gösterdikleri ufak hayat belirtilerine rağmen kendini tüketip dibe doğru çökmeyi başarmış. böyle bir grup değildi ultraslan bu kadar faşist, arabeskle kafayı bozmuş bir grup değildi ya da çocuktuk o sami yen'den merdivenleri çıkıp çimleri gördüğün an kafa fazla yerinde değildi heyecandan.

    ilk tepki almaya başlamaları arabesk sevdalarından oldu en azından ultraslan'a tepkiyi ilk dile getirişler. sonra takımın futbolcusuna küfürler geldi 2009-2011 yılları arasında, insanlara tacizler küçük veya büyük çapta hiç dinmeden hep oldular zaten. bu kanserin ilk belirtileri zamanında evdeydik o yüzden ses çıkmazdı, çıkarmazdık sesi dışarıya sonuçta evdi orası ev'in sorunu evde aile içerisinde halledilirdi dışarıya yansıtılmaz boyun eğilir geçilirdi. ne zaman ayrıldık evden sami yen'den o zaman bu sorunlar daha fazla büyümeye başladı. biraz sesi çıkınca ters geleni hırpalamalar özellikle sezon açılışlarında atılan rutin dayaklar ile birlikte iyice iğrendirdiler kendilerinden kendileri biraz sesi çıkana laaan amına kodumun oğlu diye girmeleri zaten tribündeki en birinci görevleri.

    karşı olayı: ultraslan karşı'nın kendini feshetmesiyle beraber kanser kalbini kaybetti. türkiye'de kemocular veya sola yakın adamlarda nasıl izmir sempatisi varsa karşı'da ultraslan'ın izmiriydi. hem yaratıcı hem baskıcı tavırlardan uzaktı, kendi yaptıkları işler bile olsa karşı reklamı yapıp öne çıkmak yerine ultraslan ile övgüyü paylaşırdı. sonra o lanet sezonda ne olduğu ne bittiği bilinmeden kendilerini feshedince ultras ruhu kalbi gitmişti ultraslan grubunun kısaca ultraslan grubunun ultras kısmıydı bu adamlar gittikleri an sadece önüne gelene ultras'tan yoksun lan diyen bir tayfa bıraktılar. sonra sami yen ruhu deyip geçemeyincede iyice tiksinilmeye başladık lan grubundan. galatasaray'ın grubu değil diyen adamlarla beraber yavaş yavaş soğuyan adamlar vardı, benim için bitişleri lanet 2010-2011 sezonunda oldu. boş ve soğuk tribünlere oynanan karabük maçındaydı. 2 direkten dönen top ve 1 verilmeyen penaltı ardından tabelada galip taraf olmayınca 3 dakika aralıksız hagi'yi istifaya davetleriyle oldu. maç boyunca çok büyük şevkle bağırmayan adamlar galatasaray tarihinin en büyük futbolcusunu organize şekilde istifaya davet etmişlerdi. ulan zaten sezonda bir beklentin kalmamış biraz beynin varsa galatasaray'ın formasının küme düşmeyeceğini bilirsin. bu adam ki bildiğin iyi futbol oynatarak kadıköy'de dahil feneri ezerek oynamış kadronun hocasıyken 4 puan geride kaldığı için feneri kupa alarak beşlemesine rağmen istifa etmiş adam. zaten sezon sonunda istifa edecek senin o laklakına ihtiyacı yokken ağzına sıçtığımın şikeli liginde 1 şampiyon olamadın diye kalbini kırmaya değer mi be ib.e. lan sahiden sadece 1 şampiyonluk için galatasaray'ı 6 yaşında çocuk gibi sevdiğini bildiğin adamın kalbi kırılır mı? hagi'yi fazla uzatmıyorum ama o gün hagi'yi istifaya davet eden lan grubundan veya değil kim varsa hagi videosu açıp izlemesin, bela falan görsün demiyorum ama en azından bunu yapmasın. onu yapan adamın bu duyguyu yaşamaya hakkı yok. karşı başladık karşı ile bitirelim bu adamlar gitmeseydi iyidi ama irtibata geçebileceğimiz birisi varsa sorsun tek maçlığına olimpiyat'a gitsek toplu ulaşım için bir araya gelirler mi?

    karabük günü aklıma geldi yine sinirlendim o yüzden bugüne geliyorum bugün ne yaptı bu lan grubu maç başlamadan ufak tefek mısıra desteklerini gösterdiler istiklal marşı sırasında hem eski hem yeni açık'ta rabia işaretlerini yaptılar ve buna destek veren vermeyen kimse bir gıdım sesini çıkarmadı. zaten bu rabia olayından önce pankartlarında filistinden, ölüm yıldönümlerinden, filistinden, filistinden ve yine filistinden bahsettiler bunca yıl buna gıdım sesini çıkaran olmadı ve genel çoğunluk tarafından destek buldu. ancak bugün 33.dakikaya kadar hiç bağırmadıkları tonda beste girmeye çalıştılar, böylece bu 1 dakikalık süre besteyle geçecek 34.dakika harcanacaktı herkesi kendi gibi görmenin sorunu burada ortaya çıktı ve güney tribününden her yer taksim her yer direniş sloganı gelince ıslığa başladılar lan oğlum şimdi niye ıslıkladın gayet tempolu uyuşturmayan tempoda slogan girmişiz, pek sevgili lan grubu senin derdin ne siyasete bulaşılmasıysa sen her sene onun anasını sikiyorsun, aynı renkten olduğun ertesi gün deplasmanda omuz omuza olacağın adamı sırf rantın kesilmesin ve senle aynı görüşten değil diye ıslıklıyorsun, faşistlikte tarih yazıyorsun.

    ne olur bu lan grubu? ekşide burada bilimum galatasaray ortamlarında son 1 senesi falan diyorlar bir kere bu işi unutmak lazım bu lan grubunun reisleri bu kadar götürüp beleş beleş otururken sen istediğini yap en azından 1 yılda bu işi bırakmaz. yönetim kanadından güçlüler sahaya etkileri zamanlıkta olsa yeni yönetim geldiğinden beri ceza almıyorlar ve artık markada oldular yavaş yavaş ve tribünün en çok bağıran adamlarıda bunlar. bu adamları kaldırmak istiyorsan pek sevgili normal taraftar iş sana düşüyor mesela maçta niye bağırmıyorsun ya sus pus maç izlemekten nasıl zevk alıyorsun, bunuda bir açıkla allah aşkına oturarak maç niye izliyorsun yok ultraslan'in başlattığı besteye katılmam tribine niye giriyorsun. şimdi ben bağırıyorum benim bağırmadığımı nereden biliyorsun yalanını söylemeyin lan grubunu çıkar normal taraftarın yüzde 90'ından ses yok. son 2 senedir doğu üst'te 417 beste giriyor ona katılım biraz var onun dışında tribün yönetecek ne güç ne ses ne yürek yok. bu adamları yazarak bitiremezsin ve bu son yedikleri ayardan sonra bunu düşünüp lan biz çok mu baskıcıyız diyip seni özgür bırakmazlar. bir 34 denemesi daha yap bunu daha büyük baskıyla , bir ara kullandılkları ses sistemiyle gerekirse kalabalıktan güç alıp şiddetle yıldırırlar. bu lan grubundan kurtulmanın kurtulmayı geçtim en azından daha demokratik yapıyla güçlerini azaltmanın tek yolu sistemli, akıllı, yürekli ve en önemlisi heyecanlı yeni bir grup en uygun yer eski kapalı ruhunun döndürmek için 417 keşke bu sene güney'den buraya geçiş olabilseydi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın