• 517
    yine çöp transferler yapan ve başarılı olmak istemediğini düşündüğüm kulüp.

    abi liverpool'un sorunu belli = kimliğini kaybetmesi. liverpool büyük bir kulüp, yapmaları gereken tek şey kendilerine sahip oldukları büyüklüğü hatırlatmak. 2011 yazındaki galatasaray gibi. iyi, çok iyi oyuncular alıp "biz liverpool'uz abi ya" demeleri gerek.

    ligde zirveye oynadıkları son sezona bakıyorum; xabi alonso, mascherano, steven gerrard, carragher, torres diye giden bir kadro var ellerinde. büyük oyuncular. büyük başarılar büyük oyuncularla kazanılır. büyük başarılar messi'yle, schweinsteiger'le, ronaldo'yla, zidane'la, shevchenko'yla, hagi'yle kazanılır. kazanıldı, gördük. kazanmak istiyorsan büyük oynayacaksın, karşılığını alacaksın.

    bu gerizekalılar torres'i sattıktan sonra kimi aldılar ? carroll malını. kaç paraya ? 50 küsür milyon sterlin'e. borini'yi 15 milyon €'ya aldılar. assaidi falan demiyorum hiç. gerizekalılar. halbuki torres'i sattıktan sonra yarım sezonu bir şekilde halledip diğer sezona sağlam bir bütçeyle girselerdi çok daha mantıklı olurdu.

    şimdi yine başladılar almaya. hadi toure neyse de mignolet, iago falan ne bunlar abi ? mkhitaryan'a da 30 milyon sterlin verecem diyorsun. salak mısın abi ? transfere harbiden 50-60 milyon sterlin harcayacaksan mkhitaryan'a mı harcanır bu para ?

    şimdi suarez bu yaz gidecek, belli. 35 milyon sterline sattın diyelim. 50 de sen ayırsan * eder sana 85 milyon sterlin veya euro para. senin elinde şimdilik işini görecek, görebileceğini gösteren reina, gerrard, sturridge, glen johnson falan da var. yapman gereken 3-4 net iyi transfer ve birkaç tane de kulübe adamı. assaidi'ye falan harcadığın paraları burada kullanabilirdin yani.

    git soldado'ya, mata'ya, dzeko'ya falan sulan abi. savunmaya git hummels'i al mesela, sol beke felipe luis'i düşün. real madrid'den kaka'yı iste, yap bir şeyler yani. hatta atıyorum geçen sezon ortasında git sneijder'i iste *, tevez'i hemen kap falan. tamamiyle örnek bunlar.

    ------------------------------reina------------------------------
    -
    johnson--------hummels------agger--------------------luis
    -
    -----------------------gerrard---lucas-------------------------
    -
    ----------------------------sneijder----------------------------
    --sturridge-------------------------------------------tevez----
    -----------------------------dzeko-------------------------------

    toure, enrique, henderson, coutinho falan bu adamlar iş yapabilecek düzeyde yedeklerin olur. şu kadro ilk senesinde ilk 2'yi göremez belki ama 2 seneye şampiyonluğa oynar.

    kendilerinin ihtiyaç duydukları şey kazanma alışkanlığı ve özgüven. iago, borini, zart zurt sağlayamaz bunu onlara. anlasalar artık iyi olacak kendileri için.

    düzenleme: tatlibirkirmizitokbirsari uyardı, ermeni kardeşimizin adı düzeltildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın