aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 2607
    ben üniversiteyi okurken de, bittiğinde de, askere giderken de, döndüğümde de hep kafamda bir kaç şey vardı. ben öğrencilerin, taraftar gruplarının ve sanatçıların muhalif olması gerektiğini düşünürüm. yanlış anlamayın bu muhaliflik sadece akp ekseninde değil. hükümete karşı muhalif olmasını beklerim. hükümette chp de olsa, mhp de olsa, bdp de olsa, koalisyonda olsa...

    çünkü saydığım gruplar(kişiler) toplumun daima güvendiği ve arkasında duracağı kesimlerdir. siyasi kesimlerin genellikle rant peşinde olduğu bilinir. buradaki mesele dincillik, sağcılık, solculuk meselesi değil zaten. toplumsal reflekslere öncülük edebilmek. eğer sen sanatçıyım diyorsan ve toplumun rahatsız olduğu bir sorun varsa çıkarsın bir konuşma yaparsın ve basının ilgisini çekersin. eğer bir taraftar grubuysan ve yüzbinlere hitap ediyorsan dikkati oraya çekersin. tekrar söylüyorum bu söylediğim şey aman her olaya elinde tuzlukla koşmak değil.

    şimdi gezi parkı ekseninde düşünüldüğünde olay. eğer sanatçılar orada olmasaydı, taraftar grupları orada olmasaydı sadece öğrenciler orada olsaydı bu iş bu kadar büyük kitlesel bir tepkiye dönüşür müydü? ben hiç sanmıyorum.

    akp yandaşı arkadaşlara ısrarla anlatmaya çalıştığım şey, bir taraftar grubu muhalif olmalı. bunun akp ile alakası yok. sen insanların rahatsız olduğu bir konuda dikkatleri oraya çekmelisin. evet çarşının eskiden yaptığı gibi zırta pırta her boka müdahil olmana gerek yok. ancak eğer ortada milyonlarca insan varsa ve bunların içinde senin taraftarı olduğun ve tribünlerini yönetmeye çalıştığın insanlar varsa onların yanında olmalısın.

    sen tutup ''bu iş siyasi oldu, aman efendim biz siyaset üstü bir davamız var vs vs'' diye açıklama yaparsan onu yemezler. e ne diye o zaman vakti zamanında taraftarlarını çin konsolosluğunun önüne topladın ? o siyasi bir olay değil miydi ?

    daha mühim olanı şu ki bu olayın olduğu yer beyoğlu. galatasarayın semti ve istanbul'un kalbi. her şeyi geçtim ya senin semtin orası. normal şartlarda senin istemediğin bir yere çivi bile çaktırmaman gerekiyor. ve sen senin semtinin direnişini ezeli rakiplerinin yapmasına göz yumuyorsun.
    vay efendim çarşı orada reklamını yapıyor. yapacak tabi. sen de orada ol sen de reklamını yap. ulan bundan güzel fırsat mı olur ? böyle salakça karşı tarafı küçümsemek mi olur? çarşı reklamını yapıyormuş. helal olsun adamlara. eğer çarşı orada olmasaydı belki şimdiye polisler dağıtmıştı bütün halkı. reklamı da övgüyü de hak ediyor adamlar.

    reklamı sen yapıyorsun güzel kardeşim. olayların başına ultraslan pankartının arkasında 1 saat yürüdün ve kayboldun. o senin siyasi semboller dediğin şeyler olayların 5. gününde filan ortaya çıktı. o 5 gün nerdeydin ? gündüz vakti polis müdahalesi yokken yürür ve olaylar başladığında ortalıkta gözükmezsen ben kimin sadece reklam peşinde olduğunu sorgularım.
    madem siyasi bir hal aldığını düşünüyorsun. yıkarsın oraya taraftarını burası bizim ve halkın meydanı, hiçbirinizi istemiyorum burada derdin. hakikaten sadece çapulculuk yapmak için gelen ciğeri beş para etmez siyasi grupları, pkk yandaşları götü yiyorsa girseydi o meydana. ama sen göz yumdun.

    hepsini geçtim taraftarını sahipsiz bıraktın. galatasaray formalı organize olamamış binlerce insan var meydanda. bakıyorsun fenerliler bir arada, beşiktaşlılar bir arada ama galatasaraylılar onların arasında yürümeye çalışıyor. bu olaylara tamamen karşı olsan bile ''ben benim taraftarımın rakip taraftar gruplarına yamanmasına sessiz kalamam'' derdin ve onların yanında olurdun. hiçbir şeye karışma, hiçbir slogan atma. sadece taraftarının yanında ol.

    galatasarayla ilgili 2 şey hayatım boyunca en büyük hayal kırıklığım olarak kalacak : birisi tanju'nun fenerbahçeye transferi, diğeri ultraslan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın