• 433
    kulüpler birliği vakfı gibi amacından uzak, başkanların birbirlerine iş pasladığı oluşumlara sahip düzendir. (u: düzendir diyorum çünkü futbol birileri tarafından sürekli düzenlendiğinden oyun merkezinden uzaklaştı.)

    kulüpler birliğinde ki başkanların alacağı kararlar ne kadarda tavsiye niteliğinde olsa, bir yerde "biz süper lig kulüpleri olarak bunları istiyoruz" demeleri yazılı olmayan şekilde tavsiyeden çok, kanun teklifi gibi olmaktadır. yeşil saha dışındaki, yayın hakları, endüstriyel futbola entegre, mali kriterler ve uefa nezdinde tavsiyeler gibi konularda karar almaları çok doğal. fakat yeşil saha içinde bulunan kurallara ait aldıkları ve alacakları kararlar çok komik oluyor. çünkü orada bulunanların % 90'ı sahada top oynamamış adamlardan oluşuyor. bu kararları saha içinde yaşamış insanların alması çok daha mantıklı ve doğrudur.

    futbolda antrenörler birliğine en yakın kurum, tufad*. ne işe yaradığı bilinmeyen bu gayrifaal kuruma karşılık, süper lig kulüp antrenörleri ve bir futbolcular birliği yada sendikası kurularak onun temsilcileri ile birlikte kararlar almalılar. gündemde olan, yabancı sayısı, saha içi şiddet, saha içi cezalar gibi konuları lig başlamadan konuşup tavsiye niteliğinde tff yada kulüpler birliğine iletmeleri gerekmektedir. fatih terimin, şenol güneşin, ertuğrul sağlamın güzel düşüncelerini heba edip çöpe atmamak gerekir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın