resim
Milos Krasic
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:39
Boy:1.85
Uyruk:Sırbistan
  • 292
    --- alıntı ---

    ‘problem kafamda’

    fenerbahçe’de büyük hayal kırıklığı yaratan krasiç, milliyet’e içini döktü. sırp futbolcu, “bulduğum şansları iyi kullanamama endişesi yüzünden strese girdim. güçlü değilim, bunu hissediyorum. hedefim takımda kalmak fakat, ‘git’ derlerse ona göre yolumu çizeceğim” dedi.

    juventus’tan 7 milyon euro bonservisle transfer edilen, ancak beklentileri karşılayamayan milos krasiç, milliyet’e konuştu.

    aykut kocaman’ın teknik direktörlük koltuğuna oturduğu ilk yıldan bu yana istediği sırp yıldız iki sezon gecikmeli olarak sarı-lacivertli formayı giyerken büyük bir hayal kırıklığı yarattı. fenerbahçe’nin 64 maçla rekor kırdığı sezonda kadroya girmekte bile zorlanan, şans bulduğu maçlarda varlık gösteremeyen krasiç birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı.

    işte tecrübeli oyuncunun çok konuşulacak mesajları...

    * aykut hoca beni uzun süredir istiyordu. ben daha cska’dayken görüşmüştük. o zaman juventus’tan da teklif vardı. tercihimi italya’dan yana kullandım. ilk sezonu çok iyi geçirdim. ardından takımın başına conte geldi. sistemi 3-5-2’ye çevirince benim yerime başka isimleri seçti. ardından birçok kulüpten teklifler aldım. fenerbahçe beni istiyordu. marsilya’nın da bir teklifi vardı. hatta imza atmam an meseleseydi, ama fenerbahçe’yi tercih ettim.
    * bu tercihimde aykut kocaman en büyük rolü oynadı. çok iyi bir adam. futbolu gerçekten çok iyi biliyor. beni de gerçekten istiyordu. buraya para için de gelmedim. fenerbahçe’de oynayacağımı düşünüyordum. yoksa fransa ya da rusya’ya giderdim. rusya’da burada kazandığımdan daha fazlasını kazanırdım.
    * juventus’ta kontratım devam ediyordu. ayrıca italya’da daha fazla kazanıyordum. parayı düşünseydim, italya’da kalırdım.

    ‘türkiye’de baskı çok fazla’
    * sakatlıklarım yüzünden iki yıldır sezon başı hazırlık kampı yapamadım. bu durumu beni daha da geriye attı. güçlü değilim, bunu hissediyorum. benim oyun tarzımda güç çok önemli. güçsüz olunca hiçbir şey yapamıyorum. gücüm yerinde olmasa 5. ligde bile oynayamam. artık sakatlığım yok. bu sezon geçireceğim hazırlık kampı ve arka arkaya oynayacağım maçlarla eski halime döneceğimi düşünüyorum.
    * aykut hocayı seviyorum. beni buraya o getirdi. onu hayal kırıklığına uğrattığım için üzgünüm. ama bunu telafi edeceğimi biliyorum. çünkü kendimi tanıyorum. potansiyelimi, geçmişte neler yaptığımı biliyorum. futbolu unutmadım. o yüzden takımda ona, taraftara ve herkese göstermek istiyorum gerçek milos krasiç’i.
    * hedefim kalmak fakat, ‘git’ derlerse ona göre yolumu çizeceğim. zorla kalamam. ‘benim kontratım var, paramı alacağım, beni ilgilendirmez’ demem. uygun bir çözüm bulunur. benimle ilgilenen kulüpler var.
    * türkiye’de baskı çok fazla. fenerbahçe gibi büyük bir kulüpte bunu gerçekten hissediyorsunuz. juventus’ta oynarken bile böyle büyük bir baskı yoktu üzerimde. türkiye’de her maç final gibi oynanıyor. sert bir futbol var.
    * fenerbahçe’de kadro çok geniş. hoca da doğal olarak en formda isimleri oynatıyor. şans bulduğum zamanlarda en iyi şekilde değerlendirmem gerekiyor. ‘30 dakika oynuyorum. şans buldum’ diyorum. ‘bir şeyler yapmam gerekiyor’ diye düşünüyorum. olmayınca daha da geri gidiyorum, strese giriyorum. ‘şimdi 2 hafta daha kadroya giremeyeceğim’ diyorum. esas olarak bu konu benim kafamda en büyük sorun. kafamdaki bu sorunu aşmam gerekiyor.

    ‘paramı aldım’

    ailesinin istanbul’da yaşamaktan çok mutlu olduğunu belirten milos krasiç, “süper bir hayat var burada. fenerbahçe gerçekten büyük bir kulüp” dedi. geçen sezon fazla şans bulamamasına rağmen ödemelerle ilgili bir sorun yaşamadığını da kaydeden sırp oyuncu, “kontratımda yazan tüm ücretleri ödediler. profesyonel bir kulüpteyim” ifadelerini kullandı.

    ‘şans hiç gülmedi’

    sırp futbolcu, forma bulduğu maçlarda çok şanssız olduğunu savundu. krasiç, “sonuç olarak ben sadece bir oyuncuyum. tek başıma bir şey yapamam. oynadığım dönemlerde de çok şanssızdım. takım ya iyi durumda değildi ya da maçları kazanamadık. bu durumda da bireysel olarak bir şeyler yapmak çok daha zor oluyor. takım iyi değilse messi ve ronaldo bile tek başına bir şey yapamaz” diye konuştu.

    ‘tv’den izlemek beni çok üzüyor’
    krasiç kariyeri boyunca ilk kez geçen sezon futboldan bu kadar uzak kaldığını dile getirdi. form tutabilmek için oynamak zorunda olduğunu vurgulayan tecrübeli futbolcu, “arka arkaya 4-5 maç oynarsam kendimi bulurum. maç ritmimi tutturmam lazım. ‘hata yaptım mı? acaba bu hafta kadroya girebilecek miyim? gibi sorular benim psikolojimi de etkiledi. kötü oynayınca ya da hata yapıca ‘haftaya nasıl olsa yine yokum’ diye strese giriyorum. hayatımda bu kadar uzun süre futboldan uzak kalmadım. takımımın maçlarını televizyondan izlemek beni gerçekten çok üzüyor” dedi.

    son kez mi?
    senad ok’un sorularını yanıtlayan milos krasiç beklentilere yanıt veremediği için çok üzgün olduğunu söyledi. takımdan ayrılması gündemde olan sırp oyuncu, fenerbahçe formasını belki de son kez milliyet için giydi. fotoğraf --> http://i.milliyet.com.tr/...fft16_mf3320821.Jpeg

    özel röportaj - senad ok / fotoğraflar: fehim kayacan

    --- alıntı ---

    haberde kullanılan fotoğraf çok güzel. problem kafamda * --> http://icube.milliyet.com.tr/...afamda--3320823.Jpeg
App Store'dan indirin Google Play'den alın