• 412
    iğreniyorum.

    son 5-6 senedir, her maçı sıklıkla takip eden, etmeye calısan, işlerimi aksatan, arkadaşlarımı aksatan, ailemi aksatan bir insan olarak söylüyorum artık iğreniyorum.

    seviyorum fazla derecede galatasaray'ı o yüzden bu kadar bağımlıyım. herşeyi cekinir kılan tek şey galatasaray. ama iğreniyorum. galatasaray sevgime rağmen igreniyorum bu ligden de bu mantıklardan da.

    yayıncı kuruluşu ayrı dert, basını ayrı dert, medyası ayrı dert, sosyal platformu ayrı dert vs. vs. vs. birsürü etken var, aklıma gelen milyonlarca etken var ama herşeyin başı para.

    biz ülke insanları olarak şiddetten o kadar iyi besleniyoruz ki, içimize o kadar iyi işlemişler ki malesef herşeyde gözümüzü kör edebilirler bu duyguyu içimize barındırarak. şurda bile 3 tane cümleyi peş peşe sıralasam ''haydi savaşalım'' diyecek onlarca insan varken, toplumun geneline bunları yaymak cok da zor değil.

    hal böyle olup içine ''para'' da girince, hırs, öfke, rekabetin fazla olup; ahlak, eğitim, anlayış, hoşgörünün az olduğu toplumlarda kaçınılmaz sonlardan biri oluyor fanatizm. uğruna ölünen renkler, futbol'u holiganlık, adam öldürmek diye açıklayanlar eksik olmuyor.

    herşeyin başı eğitim, anne karnındayken başlayan mezara kadar devam eden o güzide parçamız. malesef bizde fazlasıyla eksik. kültür de cok önemli,

    arkadaşlar ben mi bilmiyorum lütfen söyleyin, bizim ülkemizde ki en önemli kültür nedir ? veya en önemli yaptığımız iş, eksiksiz, herkesin gıpta ile baktığı bir icraatımız var mı ?

    sanat, spor, siyaset, din, dil, mizah, ekonomi, heykel, kayak, inşaat vs. vs... var mı arkadaşlar 4/4 lük yaptığımız ?

    işte türk futbolu, türk halkanın yüzünün en önemli yanı... şike, şaibe, küfür, ahlaksızlık, hırs, öfke vs. vs. işte bunların hepsi futbolumuzun güzide parçaları... en iyi yaptığımız iş.

    sokağa cıksanız 20 kişiyi cevirseniz 19'unun hakkında bilgi sahibi olduğu türk futbol'u işte sadece bunlardan ibaret.

    türk futbolu bazıları için volkan demirel, bazıları için emre belözoğlu, bazıları için sabri sarıoğlu ve bazıları için pascal nouma...

    nerde kaldı peki, metin oktaylar, lefterler, hakkı babalar...

    bu zamana kadar metinlerle, lefterle, hakkı babalarla geldik, ama bundan sonrası için fazlasıyla yetersiz kalıcak bu güzel insanlar, bu güzel düşünceler...

    artık türk futbolu volkanlar, emreler, sabriler ile anılmaya devam ediyor...

    spor bir kültürdür, sanat bir kültürdür, siyaset bir kültürdür... ülkedeki en önemli eksikler bunlar ama bizim kültürümüz yok. o yüzden hiçbir zaman bu konularda başarılı olamayacağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın