• 195
    demokrasi, hak, hukuk, adalet, cumhuriyet gibi bu spor da bizim milletimize fazladır. gelişmiş ülkelerde futbol haftasonu çoluğu çocuğu karısıyla; iş kaygısından, stresten uzak iki saatlik kafa dağıtmaya gidilen spor dalıdır. bu amaçla bakılır müsabakalara. maç biter herkes günlük hayatına döner, sakince evine döner falan.

    bizim ülkemize gelecek olursak, her türlü avrupai gelişimin en boktan yanını kendisine amaç edinen milletimiz futbol konusunda da geri kalmamıştır. holiganizmi, şiddeti bi yana bıraktım sırf ezeli rakibine küfür etmek için futbol formalarıyla bayanlar müsabakasına* giden taraftarlara sahibiz, kulüp ayrımı yapmadan. adam çekiyor sneijder, kuyt, quaresma formasını gidiyor rakip bayan takımı oyuncusuna küfretmeye; başka bir gayesi yok adamın.

    onu da geçtim o kadar boş bir millet olduk çıktık ki tek mevzumuz futbol olmuş. anlayan anlamayan, en cahilinden tut en öküzüne kadar konuşuyor da konuşuyor. sanki her şey yerli yerinde konuşulacak başka hiçbir mevzumuz yok. daha bir gün önce hatay'da bombalar patlamış devletin resmi sayı vermeye götü yemiyor yüzden fazla ölü olduğu konuşuluyor, yayın yasağı geliyor. milletimizin derdi yine aynı; volkan sabri'ye küfür etti, sabri volkan'ın ensesini tuttu sabahtan akşama kadar aynı haber, bin beş yüz defa duyuyoruz gün içinde. sabri aslan parçası, volkan ayı; volkan kral sabri şerefsiz muhabbetleri gırla gidiyor. galatasaray, fenerbahçe, beşiktaş hiç farketmiyor böyle futbola da futbol taraftarlarına da böyle futbolculara da sövesi geliyor insanın alayına ayrım gözetmeksizin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın