• 331
    üzerinden haftalar, aylar, yıllar geçse de 3-1 sonrası hissettirdikleri ile hatırlanacaktır. çünkü geriye dönüp 9 nisan akşamına baktığımızda büyük bir gurur tablosu görüyoruz. kolay değil real madrid'e karşı 3-0'ın rövanşında kazanma arzusunu sahaya koymak, konsantrasyon sağlamak. üstelik işimizi biraz olsun kolay kılacak erken bir gol bulmayı beklerken, bu golü kalemizde görmek tur umutlarımızı da çok uzaklara götürmüştü.

    tam olarak yaşamak istemediğimiz tablo hakimdi ilk yarı sonunda; skorda 1-0 gerideydik. artık 5 gol bulup yarı finale çıkmaktan ziyade şampiyonlar ligi'ne, alacağımız bir real madrid galibiyeti ile veda etmek istiyorduk. çünkü bizim adımız galatasaray'dı ve rakip real madrid bile olsa bu kadar kolay elenemezdik, varlık gösteremeden elenmeyi kabullenemezdik. yıllar sonra sahada oynanan oyun, verilmeyen penaltılar, rezalet hakem kararları hatırlanmayacaktı birçoğu tarafından; yalnızca 2 maç sonrası oluşan skorlara göre yorumlar getirilecekti. bu yüzden çeyrek finalde bir kez daha saygı kazanmadan, mücadele ve karakter ortaya koymadan elenmek, fazlasıyla hayal kırıklığı demekti bizler için.

    ikinci yarı başında, belki de fatih hoca'nın soyunma odasında sağladığı bahsettiğimiz bu bilinçle, daha bir arzuluyduk. ilk önce amrabat, daha sonra sabri'nin oyuna girmesi, oyunumuza enerji katmış ve hücum gücümüzü arttırmıştı. peşpeşe gelen goller sonrası tura inanmayan, ihtiyacımız olan 2 golü bulabileceğimize inanmayan tek bir galatasaraylı yoktu. işte tam da budur bu eşleşmenin özeti ve galatasaray'ın kelimelere ihtiyaç duymaksızın tanımı. üstelik yalnızca bizler de değildik imkansız gibi görüneni başarabileceğimize inanan; 3-1 sonrası gerek takımın sahadaki hırsı ve arzusu, gerekse tribünlerden yükselen tutku, real madridli oyuncuları da bir hayli afallatmıştı. mourinho da bu inanmışlık karşısında mesut yerine albiol'u alarak direnmeye çalıştı. belki 2 maçtaki oyunu düşündüğümüzde hak ettiğimiz turu alamadık ama başta başarısız olmamızı dört gözle bekleyenlere ve tüm dünyaya inat galatasaray adının ne anlamlar taşıdığını vedamızı aslan gibi yaparak bir kez daha kanıtladık. işte bu yüzdendir tarifsiz gururumuz.

    bir kez daha, teşekkürler galatasaray!

    http://i.dailymail.co.uk/...05DC-290_634x465.jpg

    (bkz: öyle şeyler yaşattın ki uğrunda ölmeye değer)
App Store'dan indirin Google Play'den alın