• 356
    tamamen saçmalıktır. büyük bir lig olmak istiyorsanız ve ülke takımınızın gelişmesini istiyorsanız bu uygulama ile 1 karış yol gidemezsiniz. türk futbolcusunu küçük görmekten başka birşey de değildir bu. sen gençlerine güvenemiyorsan ve yabancı futbolcularla rekabet edemeyeceğini düşünüyorsan istiyorsan sahaya 11 tane türk sür yine de başarılı olamazsın. önce altyapıyı kuracaksın, gençlerini yetiştireceksin ve onları belirli bir kaliteye ulaştıracaksın ki bi bakmışsın yabancı oyuncuya ihtiyaç bile kalmamış.

    sneijder gibi dünyanın tanıdığı bir yıldıza 8 milyon euro verirken aynı para daha kendini kanıtlamamış alper potuk için isteniyor. burak yılmaz 5 milyon euro'ya avrupada doğru düzgün alıcı bulamazken galatasaray alınca "az para verdiler" denilmeye başlanıyor. allah'tan şu sercan sararer ve tunay torun gibi futbolcuların ne mal oldukları ortaya çıktı son milli maçlarda da türkiye'ye kapağı atamadılar. bu sınırlama devam ettikçe memlekette bu tip balon futbolculara 7-8 milyon euro verecek keriz çok.

    sen federasyon olarak koy kuralı çok istiyorsan, de ki; "altyapıdan 2 tane, altyapıdan olmayan 2 tane de türk futbolcu ilk 11 başlayacak arkadaş. ben gerisine karışmam" kimse de gıkını çıkartamaz. zaten kalburüstü 4-5 tane takımın var bu ligde. onlar 2'şer tane altyapıdan adam çıkarsa, kaliteli de 2 tane türk futbolcusu olsa 20 kişilik kaliteli bir milli kadron oluyor. çok istiyorsan bu kuralı koyarsın.

    dünyanın hangi üst düzey liginde böyle bir saçma kural var. 1980'lerin kafasını yaşamaya devam ediyoruz ülke futbolu olarak. bu gidişle zaten sittin sene bi bok olmaz bizden.
App Store'dan indirin Google Play'den alın