• 178
    (bkz: berk ismail ünsal/@uajovovich) şu entry’yi okuyunca biraz düşündüm de, 2012-2013 futbol sezonunda, genç futbolcuların gelişiminde tarihinde hiç olmadığı kadar şanslı bir dönemindedir. a takımında, hem tecrübeleriyle hem de yetenekleriyle, genç futbolcuların rol modeli olabilecek o kadar futbolcu ve teknik adam vardır ki, sadece futbolcuları izlesen kale – defans – orta saha – forvet hattında harika bir iskelet oluşur. hani üniversitelerde bölümlere göre uzman kişiler gelip, öğrencilere seminer falan verir ya, acaba aynısı galatasaray altyapısında uygulanıyor mudur? mesela, bir hafta burak yılmaz gelecek gençlerle sohbet edecek, ertesi hafta semih kaya gelecek… bu böyle her sezon devam edecek, gelenek haline gelecek (belki de böyle bir şey vardır, bilmiyorum). örnek olarak, aklıma gelen bazı futbolcuların ve teknik adamların konuşacağı konuların ana başlıkları ve içerikleri şu şekilde olabilir;

    semih kaya: fırsatların değerlendirilmesi (a takımda forma şansı bulamadığı dönemde, bıkmadan usanmadan çalışmak ve gelen fırsatı en iyi şekilde değerlendirip, takımın vazgeçilmezi olmak)

    gökhan zan: hazır olmak (1 dakika sonra oyuna girecekmiş gibi hem fizik olarak, hem de mental olarak kendini hazır tutmak )

    albert riera: futbolda pozisyonların öneminin olmaması (profesyonel bir futbolcunun, mevkii ayrımı yapmaksızın, verilen görevi en iyi şekilde yapması)

    hamit altıntop: gelen olumsuz tepkilere kulak asmamak (seni eleştiren ve ıslıklayan kendi taraftarın da olsa, moralini bozmadan tecrübelerini sahaya yansıtmak ve sana güvenenleri mahçup etmemek)

    selçuk inan : adamlık !!! (adam gibi adam nedir ve nasıl olunur? futbolda adamlığın önemi? adam gibi orta saha nasıl olunur? adam gibi frikik nasıl atılır? )

    burak yılmaz: futbolda gelişim (bütün futbol hayatın boyunca, eksik yönlerinin farkında olup durmadan, bıkmadan, usanmadan bunları geliştirmek )

    didier drogba: tecrübe (yaşınız ilerlediğinde, tecrübelerinizi takıma yansıtma şekilleri)

    emmanuel eboue - dany nounkeu tchounkeu: kadıköy’e yapılacak 4. köprünün tasarımı (3. köprü yapılmaya başlanmış amk) ve statik hesaplarının yapılması.

    hasan şaşümit davalaclaudio andre mergen taffarel: takım ruhu (bir takımda arkadaşlığın önemi, oluşan takım ruhu sayesinde uefa ve süper kupa nasıl kazanılır?)

    fatih terim: söz konusu galatasaray ise gerisi teferruattır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın