• 464
    şimdi öncelikle 2013 euroleague final8'te aldığı sonuçla sorgulanan takım diyerek tanımımızı yapalım. her şerde bir hayır varmış, zamanı gelen birkaç konuyu irdelemek de bu şerdeki hayırmış diyerek konuya girelim.

    farkındayım, final8'te alınan sonuçların mantıklı bir açıklaması yok. ben de çoğumuz gibi kızgınım. ancak burda kızdığım kişiler oyuncular veya teknik ekip değil yöneticiler.

    bizim için final8, ilk maçta good angels karşısında aldığımız mağlubiyetle bitti çünkü mental olarak tükendik o maçta. o maçı kazanamamamızın tek sebebi ise lindsay whalen'in eksikliği ve yerine gelen gereksizlerdir bana göre. sonuçta ilk yarıda 30 küsür sayı farkla mağlup durumda olan takımın ordan ikinci yarıda farkı 7-8'e indirdiğini görüyoruz.

    denenlere göre ekrem memnun, sylwia fowles'ın yerine bir avrupalı uzun ve şutör istemiş final8'ten önce. bu şutörün de seimone augustus olduğu konuşuldu bir ara, ne kadar doğru bilemiyorum. eğer bu hamleler gelseydi final oynamamız hiç de sürpriz olmazdı. whalenlı galatasaray iyi bir takımdı çünkü, üzerine gelecek takviyelerle daha da iyi olacaktı.

    gelelim önümüzdeki süreci konuşmaya.

    bana kalırsa kadın takımı için önümüzdeki üç sezon oluşturulabilecek maksimum bütçe oluşturulmalı ve üç sezon da euroleague'i kazanacak takım kurulmalı. bu üç sezonun ardından da tamamiyle genç oyunculara yönelmeli. galatasaray kadın basketbol takımı formasıyla maçlara çıksa kendi liginde final oynar çünkü. dışarıda da ikinci tura çıkar en azından, küme düşecek hali yok.

    benim istediğim kadro şu şekilde. oluştulabilir mi bilmem keza içinde çok fazla soru işaretli oyuncu var. soru işareti de yine bizden kaynaklanan idari problemlerden oluşuyor. ah ulan murat özyer...

    lindsay whalen, ışıl alben, ayşe cora, diana taurasi, şaziye ivegin, alba torrens, tuğçe canıtez, quanitra holingsworth, bahar çağlar, avrupalı iki uzun.

    rotasyon da whalen, dee, şaziye, quanitra, avrupalı uzun / ışıl, ayşe, alba, tuğçe, avrupalı diğer uzun şeklinde olur. bahar ve tuğçe bazen sf olarak kullanılıp alba ikiye kaydırılabilir. bu kadro çok rahat euroleague'de istenen hedeflere ulaşır.

    daha sonra da altyapıya 4-5 milyon euro civarı para ayırıp ligden iş yapabilecek birkaç oyuncu + wnba'den fazla ücret almayacak genç oyuncular getirilerek döngü sağlanır. böylece kısa vadede hedefler gerçekleştirilir, uzun vadede de şampiyonluklara oynayabilecek bir kadro yaratılır. ışıl, ayşe, tuğçe, bağar üçlüsünün üzerine takım kurmak zor olmaz.

    şöyle geçen zamana bakıyorum da, diana taurasi ve lindsay whalen'i çok küçük miktarlar için takımda tutamamak ve nevriye yılmaz'a boşuna verilen paralar, eshaya murphy ve lindsay harding geliyor aklıma. allah bunu bize layık görenleri bildiği gibi yapsın.

    yatacak yerin yok murat özyer, piç ettin kadın basketbol takımını.
App Store'dan indirin Google Play'den alın