• 463
    elimizde öyle bir kadro var ki , ne yazık ki kuru kalabalık. yabancılardan lindsey harding , eshaya murphy mesela. bu arkadaşlar ne şutör ne pasör ne penetreci , ne savunmacı. sylvia fowles , dünyanın en iyi kadın pivotu olarak gelmişti , hala da o seviyelerde olabilir ama sanki galatasaray'ı kafada bitirmiş şekilde oynuyor. wnba'e kadar antrenman yapayım istanbul gibi bir şehirde paramı da alırım giderim havasında. türk oyuncular ellerinden geleni yapıyor ama çoğunluğu üst düzey maçlar için yetersiz. nevriye yılmaz'dan zaten sakatlık nedeniyle hiç faydalanamadık. takımın belki de en iyi oyuncusu olan takımı organize eden lindsay whalen'ı da kaybettik.
    onun önemini , onun yokluğunda takımın sıfır organizasyonla hücum etmesinden anlayabiliyoruz.

    takımda şutör yok deniliyor. takımda şutör yok da sanki içeri penetre edebilen oyuncu var mı?

    kadro mühendisliğinde çok ciddi bir sıkıntı var , yönetim problemleri de cabası.

    her sene sezon ortasında sakatlık vs ayrılan oyuncular yerine aceleyle alınan ve hiçbir işe yaramayan oyuncular var. (egle sulciute , ticha penicheiro , harding , murphy vs vs.) dökülen bir sürü para yani. fakat türkiye kupasıyla sınırlı bir başarı mevcut.
    bu problemlere bir de oyuncuların ücretlerini alamaması vs. gibi yönetimsel sorunlar eklenince , iş daha da kötü bir hal alıyor.

    şubeyi kapatma , küçülme bizim gibi birçok branşta yarışan ve yarıştığı her branşta mutlaka şampiyonluk hedefleyen bir spor kulübü için söz konusu olamaz.
    fakat galatasaray basketbol şubesi klasiği olan her sene değişen kadrolarla da bu işin olmadığı aşikar. ancak bir sistem , bir gelenek oluşturup , o sisteme uyan oyuncuları kadroya katacak bir yapı oluşturduğumuz zaman euroleague'de şampiyonluk hedefini gerçekleştirebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın