• 145
    sorumlu kim peki diye soranlar cidden hiçbirşey okumuyor mu veya dinlemiyor mu bu konu ile ilgili bir türlü anlamadım.

    zemin öncelikle 2 senedir falan düzeltilmeye çalışılmıyor çünkü zemin cluj maçına kadar bu nebiçim saha ulan diye şikayet edilen duruma hiç gelmemişti ve bu durumun direk şahidi benim ben bu stad açıldığından beri hiçbir maçtan 1 saniye kaçıradım hep zemini gördüm. ilk bir sorun olduğunu düşündüğüm zaman da 2012/2013 sezon açılışında çim yenilenmiş ve bütün yaz güzel güzel bakım yapılmış olmasına rağmen sağda solda büyümemiş tutmamış çimler gördüğüm andı. sorunsa çimin altındaki kum tabakasının tanecik boyut aralığı doğru dürüst ayarlanmamış ve sistem aslında yeterli seviyede yapılmış olmasına rağmen kum aşırı sıkıştı ve yapılan organizasyonlarla daha sıkışık hale geldi çim zarar gördü, sıkışık kumda zaten çim adam gibi tutunmadı hiçbir zaman ayrıca drenaj sistemi fiziksel hasar gördü ve cluj maçındaki yağmur canımıza okudu.

    bu sezon devre arasında drenaj değişmeyebilir ve sadece devre arası boyunca varolan çime bakım yapılabilirdi ama ya tekrar aynı yağmur yağarsa endişesi ile bu risk alındı. tanecik aralığı adam gibi ayarlanmış kum, drenaj değiştikten sonra döküldü ve yeni çim serildi. buradan sonra olay tamamen çimin kök salmak için uygun ortam bulması ile ilgili ve bu ışık miktarı ideal sıcaklık ve su gübre ıvır zıvır şeyler ile ayarlanan şeyler.

    bizim alehimize olan durum ise burada devreye giriyor. sahanın %30una güneş hiç değmiyor diğer kısımlara ise cılızdan ve hava da bu sırada sürekli soğuk oldu. soğuk hava çimin kök salmasına engeldir kendini yukarıya çeker. bu sebeple yeni çim serildiğinden beri alttan ısıtma çalıştırıyoruz ama nekadar etkili bilmiyorum. güneş ışığı konusundan çatıya bok atılıyor ama hepimiz biliyoruz* bu stadın herşeyiyle hamur gibi oynandı maliyet gibi sebeplerle. bu stadın çatısı saydam dizayn edildi sonra vazgeçirildik. gidip bulalım bu tavizler kim yüzünden verilmişse onların canına okuyalım. bu yönetime kızabileceğim tek nokta şudur ışık miktarı konusu ile ilgili o yapay ışık minimum 1 gün açık durması gerekiyormuş heralde ozaman bütün zemini kaplayacak kadar* ışık edinmeliydik ve yazın çim değişirken bizim bakımımızı yapan o firmanın bilmem ne sorumlusu bakımını biz yaptığımız sürece bu çim ömürlüktür hiçbirşey olmaz diye artislik yapmasından birkaç ay sonra ışık miktarı ile ilgili biz ne yapabiliriz ancak yönetime öneride bulunabiliriz gerisi bizi bağlamaz gibi laflar etti ya onun haddini bildirmediler ona uyuz oldum.

    velhasıl şuan hava güzel, ışık miktarı yarı sahayı kaplayacak kadar, yaklaşık 3 hafta maç yok ve bu sürenin 12 günü geçti. ben ibb maçında mükemmel olmasa bile düzgün bir zemin görmek istiyorum çünkü şuan itibariyle hiçbir bahaneleri yok.

    birde yazın ne yapılabilir diye düşündüğümde u20 şampiyonasından sonra zemine fiber çakılabilir ve sezon açılışına kadar 15-20 santim arasına kadar tutunabilen bir zemine sahip oluruz. uç noktada çözümlerden biri ise stadın çatısının saydam malzeme ile değiştirilmesi.

    ille birinin kellesini koparmaya çalışma mantığından da vazgeçelim, sanki hayvanlar gibi paralar verdiğimiz oyuncuların böyle bir zeminde oynamasına bayılıyor da yönetim hemen kim lan bunun sorumlusu hesap versin hemen tribine giriyoruz. sonradan girdiğinde bir mevzuya böyle şeylerle karşılaşmak kadar normali yoktur bu stada yapılmış olduğunda geldik ve görünür sorunlar dışında herşeyi malesef ama malesef yaşayarak öğrenebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın