• 255
    hazir renktaslarimin nabzi normale donmusken bir iki kelam etmek istedigim mac.

    oncelikle sozlukteki genel kani "hakeme ragmen" maci kazandik seklinde. dogrudur, hakeme ragmen maci kazanmisizdir ama acaba hakem'in kotu yonetimi beceriksizliginden mi kaynaklaniyor yoksa art niyetinden mi? bircok kisi 2. secenege inaniyor ama ben de bunca yildir mac izleyen biri olarak diyebilirim ki hakem art niyetliyse, ozellikle de bir takima karsi, o takimin o maci kazanmasi mumkun degildir. hele 2-0'dan 4-2 almasi imkansiza yakindir. bu gozler ali aydin'i, cem papila'yi gordu. bir mac nasil bir takimdan alinir otekine verilir konusunda ders verebilecek kimseler bunlar. en basitinden, henuz ikinci yarinin basinda dany'nin kritik mudahalesinden sonra penalti verse, dany'i de oyundan atsa bu mac bir daha sittin sene donmezdi. sneijder'in golunu "oha olm, abanmak yasak" diye iptal edecek degil elbet ama burak'in ikinci golunde kafa vurusundan once "rakibe faul yaptin" diyebilirdi gayet. federasyon kotu niyetli olabilir, lig tv de oyle, bu konuda bir iddiam olamaz. ama serkan cinar'i bu maca bakarak "galatasaray dusmani" ilan etmek biraz sert kaciyor diye dusunuyorum.

    maca bakacak olursak da, ilk gol uzerine konusmaya dahi gerek yok. muhtemelen sahadaki 22 futbolcunun kariyerlerinde gordukleri en absurd gollerden biridir. yakinda youtube'a "inanilmaz kaleci hatalari" videosundan bir kesit olarak duser. ikinci goldeki penalti pozisyonuna gelecek olursak, bence orada hakemin akli penaltidan hemen once dany'nin rakibe yaptigi pozisyonda kaldi, ki bana gore de orada faulluk bir durum soz konusu. belki de hakem orada dudugu calmayinca hakan balta'nin uyduruk pozisyonunda duduk calma zorunlulugu hissetti kendinde. neticede uyduruk bir penaltidan 2. golu yemis olduk. onun disinda orduspor'un dogru duzgun bir pozisyonu yoktu.

    beni asil endiselendiren maci kaybetmekten ziyade taraftari kaybetmekti. son zamanlarda dikkat ediyorum da, geriye dustugumuz maclarda, tam da takimin destege ihtiyac duydugu anlarda, oyunculardan teknik heyete herkesin kulagi cinlatilmaya baslaniyor. taraftarin takima toleransi bir hayli dusmus gibi. bu maci kaybetmekle sampiyonluk gitmezdi belki ama taraftarin bu tavri oyunculara yansirsa iste o zaman sampiyonluk gider.
App Store'dan indirin Google Play'den alın