resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 5404
    takımımın teknik direktörü olduğu için gurur duyduğum insan.

    biliyorum yapılan son transferler ile fatih hocanın üstünde ki baskı artmış vaziyette.

    fatih hocam g.saray'a döndükten sonra pas futbolu ve kaos futbolunu çok güzel harmanlayarak geçen yıl şampiyon olmamızı sağladı. bu yıl da kendi futbol felsefesinden ve doğrularından taviz vermedi ta ki schalke 04 maçına kadar.

    fatih hocam schalke 04'ün hızlı kanat oyuncularından çekinmiş olacak ki hücum pres ve baskıya dayalı oyun tarzımızdan vazgeçtik ve top rakip takıma geçtiğinde kendi yarısahamızda compact bir şekilde beklemeyi tercih ettik. tabi bu tercihte fatih hocamın aynı anda drogba, sneijder ve burak'la kaliteli pres yapamayacağımızı düşünmesinin de etkisi vardı. ama bu tarz oyuna alışkın olmayan takımımız bocaladı ve kalesinde de ciddi pozisyonlar verdi. avrupa kupası maçlarında bile topla oynama oranları rakiplerinden üstün olan takımımız bu maç oyun üstünlüğünü rakibe verdi. schalke stoperlerine ve önliberolarına ciddi bir baskı olmadığı için çok rahat pas yaptılar ve oyunu kanatlara yaydılar. hergeçen dakika schalke'li oyuncuların özgüvenleri ve dirençleri arttı.

    manchester united gibi çok iyi pas yapabilen, temposu yüksek ve kanatlarında valencia, nani gibi oyuncular bulunan bir takıma karşı hem de deplasmanda ilerde pres yaparak oynayabildik ve bunda da gayet başarılı olduk. yine ligimizin bizimle beraber en iyi pas yapan takımı fenerbahçe'yi birbuçuk yıldır oynadığımız her maçta, prese ve rakip yarıalana yerleşmeye dayalı futbolla felce uğrattık ve bariz bir üstünlük kurduk.

    bana göre takımımız kendi oyun tarzını oynayabileceği bir rakip schalke 04. aslında kalite olarak altımızdalar. maçı beraber izlediğim bir arkadaş "abi schalke'yi beklerken barcelona çıktı karşımıza" dedi. ama şu bir gerçek ki baskı ve pres olmayınca schalke'li oyuncuların da defoları ortaya çıkmadı.

    fatih hocam zor bir karar vermek zorunda. ya birbuçuk yıldır titizlikle inşa ettiği prese dayalı oyun felsefemizden vazgeçecek ya da burak, drogba, sneijder üçlüsünden enaz birini yedek kulübesine yollayacak. ancak benim naçizane düşüncem yedek kulübesine yollanacak kişi kesinlikle sneijder olmamalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın