2012-13 UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu İlk Maçı
21:45 Türk Telekom Arena
1 - 1
  • 400
    biz uefa kupası finaline çıkarken ilerde hakan şükür-arif arkalarında da hagi vardı. dün akşam ise drogba-burak arkalarında değil ama sol çaprazda sneijder vardı. burak iyiniyetine rağmen pres gücü çok yüksek değil, drogba ve sneijder ise düşük fizik güçleri nedeniyle ne alan kapamasını ne de ilerde baskıyı sağlayabildi. hal böyle olunca schalkede topu alan selçuk ve meloyla karşı karşıya kaldı. ilk 45 dakika bütün enerjilerini alan kapamaya ve savunmaya harcayan bu ikili doğal olarak hücumda etkisiz kalınca ne oyun kurabildik ne de doğru pas organizasyonlarımız oldu. bütün topları leblebi gibi topladı schalke.

    sneijderın sol kanatta oynaması mümkün değil. bu saatten sonra ondan bir kanat oyuncusu yaratmaya çalışmak ise boşa vakit kaybı. soldan içeriye doğru oynamasını istersek de riera ilk 45 dakikada gördüğümüz gibi hep 2'ye 1 yakalanır ve sol kanadımız otobana döner. ki bu maçta riera beklenenin üzerinde bir performans gösterdi. hele ki huntelaar ile bir teke tek pozisyonu var ki ceza sahası içinde, çok iyi kademe yaptı.

    o zaman olması gereken selçuk ve melonun geriye doğru kayması değil, soldan sağa selçuk-melo-hamit üçlüsünün aynı çizgide ve daha ilerde rakibi karşılaması. bu üçlüyle ileri üçlü arasındaki,mesafe o kadar uzak ki, ilerisi ne zaman pres yapsa arkadan destek gelmediği için bu pres yalan oluyor.

    merkez üçlü ileri çıkınca doğal olarak savunma çizgisini de orta sahaya yaklaştırmanız gerekir. elinizde eboue, semih ve dany gibi bir defans için ortalamanın üzerinde hızı olan defans oyuncularınız varsa bu risk alınabilir. terimin her zamanki planı en iyi defans hücumdur olunca bunu beklemek gayet normal.

    peki biz ne yaptık dün akşam. selçuk ve melo kendi yayımızın oralarda karşıladı hep rakibi. hamit çizgide kalıp sneijder da dönmeyince çok kopuk bir oyun oynadık. eğer 4-3-1-2 oynayacaksak oyunu en az 25-30 metre ilerde oynamalıyız. aksi halde oyuna hükmetme şansımız kalmıyor.

    1-1'lik skor tabi ki iyi değil ama cenaze evi moduna girmek için de çok erken. gruplarda ilk 3 maçta 1 puan alıp son 3 maçta 3 galibiyet alan bir takımız. terimin inancının 10'da 1'i taraftarda olsa yetecek ama sanırsın ki rövanşa gerek kalmadan elendik ve bitti.

    maçın en kötüleri başta taraftardı. hamiti ıslıklayanların hepsinin kulağını çınlattım. ama sadece o da değildi. ikinci yarı homurtular, tiyatro seyircisi gibi sessizlik. fazla mı havalandık ne.

    hep diyorum dany bu takımın oyuncusu değil. bu mantalite ile olmaz. yerine kesinlikle birisi alınmalıydı ama alınmayınca terimin başka bir alternatifi kalmadı ne yazık ki. seneye bir defans bir sol bek takviyesi ile bu takım çok daha iyi yerlere gelecektir.

    sneijder için yorum yapamayacağım çünkü çıkana kadar ne yazık ki hiç bir şey ortaya koyamadı. sabri-hamit- amrabat da gecenin vasat isimleriydi.

    ciddi bir uyarıydı bu maç ve rövanş maçında bu uyarıyı dikkate almazsak eleniriz. ama bu maçtan gerekli dersi çıkartıp kadroyu veya dizilimi revize edip performansımızı arttırırsak çeyrek finale çıkarız.

    terim varken, biz çıkarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın