2012-13 UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu İlk Maçı
21:45 Türk Telekom Arena
1 - 1
  • 385
    maç öncesi, burada pek çok kişinin söylediği gibi, bu seviyede oynamaya alışık olamayan takımımız için çok farklı bir maçtı. bu maç bize gösterdi ki, şu anda elimizdeki oyuncu grubu içerisinde bu seviyede oynamaya yeterli tek adamlarımız burak yılmaz ve ve biraz da selçuk inan. bu duruma maalesef kondisyonlarındaki yetersizlikten ötürü drogba ve sneijder da dahil. rakip, ligdeki bütün kötü görüntüsüne rağmen, özellikle ilk yarıda bize futbol dersi verdi demek herhalde çok da abartı olmaz.

    öte yandan;

    şunu bilmemiz gerekir ki, bundan daha kötüsü yok. yani, ne bizim takım bundan kötü oynayabilir, ne rakip takım bundan iyi oynayabilir. iki takımın da ulaşabileceği uçlar bunlardı. bu yönden, bundan sonra oluşacak her türlü oyun yapısı daha iyiye gidecektir ya da olsa olsa en fazla bu kadar kötü olabilir. bu şu demek; bundan sonra kaybedecek bir şeyimiz yok. oyun olarak rezil olmaksa, zaten olduk. zemin olarak, bu sezon ikinci kez rezil olduk.

    bunun yanında, bu kötü oyunda dahi, yakaladığımız net pozisyonların sayısı en az rakibin buldukları kadardı. hamit'in direkten dönen topu içeri girse, belki şimdi başka şeyler konuşuyor olurduk. ne yapalım, olmuş ile ölmüşe çare yok...

    şunu da belirtmek lazım ki, kendi sahamızda bir alman takımını yendiğimiz son maç 4 kasım 1992 galatasaray eintracht frankfurt maçı. şampiyonlar ligi'ne tarihimizde alman takımlarına karşı iç sahada galibiyetimiz hiç yok. buna karşın uefa kupası'nı aldığımız sezon iki, skibbe'li sezonda ise bir deplasman galibiyetimiz var. yani alman takımlarına karşı oynadığımız son dokuz maçın beşi dışarıdaydı ve biz bu maçlardan 3 galibiyet - 26 ekim 1999 hertha berlin galatasaray maçı 2 mart 2000 borussia dortmund galatasaray maçı 3 aralık 2008 hertha berlin galatasaray maçı - ve 1 beraberlik - 12 mart 2009 hamburger sv galatasaray maçı - çıkarmışız, sadece 1 kez 21 şubat 2008 bayer leverkusen galatasaray maçında yenilmişiz. tabi bunlar çok değişken faktörler ama umut yok değil. şimdi önümüzde ligde oynayacağımız çok önemli üç maçımız var. öncelikli olarak, ligdeki yerimizi sağlamlaştıralım ki, seneye de bu seviyedeki bir maça çıkmak için şansımız olsun. ek olarak, umarım hem takım hem hoca bu önümüzdeki üç haftayı çok iyi değerlendirebilir. yeni transferler ve yeni oyun planı bu üç hafta içinde biraz daha oturursa, o zaman deplasmanda turu geçme şansımızdan bahsedebiliriz.

    not: edit
App Store'dan indirin Google Play'den alın