resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 5365
    20 şubat 2013 galatasaray schalke 04 maçında amrabat kulübeden oyuna girecek oyuncular açısından akla gelen ilk ve en doğru isimdi ama çıkan oyuncu hamit olmalıydı zira sneijder'i oyundan alması fazlasıyla yorulmuş bir selçuk inan'ın katkı sağlayamamasına sebep olduğu gibi hamit'in performansı da ortada.

    özellikle bloglar ve forumlarda çoğu kişi 3 forvet oynadığı zaman kanat organizasyonlarının aksayacağını ve bu konuda sıkıntı yaşadığını yazmış. şampiyonlar ligi maçları için umut yeterli bir oyuncu değil , en azından galaatasaray'ın gole ihtiyacı olduğu zamanlarda umut yeterli olabilecek yeteneklere haiz deil. bu noktada drgoba ve burak gayet doğru duran tercihler ama oyunun gidişatına göre 3 forvet oyunda yer alacaksa bunun en basit formülü 3 orta sahadır , defansı 3 oyuncuya düşürmek gibi bir çılgınlık yapılamaz heralde. böyle düşünecek olursak sneijder - selçuk - melo ilk akla gelen dizilim ama melo'nun bu sezon performansı düşük olduğu için oraya başka alternatifler düşünülebilir. yekta tam olarak ne yapacağı belli olmayan ve avrupa tecrübesi düşük , amrabat 3 orta saha düzeninde oynayacak bir oyuncu değil ve engin'in oyun yapısı bu turnuvayı kaldıramaz. aydın ve benzeri kombinasyonları da düşünemeyeceğimiz için geriye hamit kalıyor ama 3 orta saha düzenin güzel yapan şey o oyuncuların çizgiye yakın değil göbeğe daha yakın oynamaları. bu düzen olacaksa maç içinde 4-3-3 düzeni oturtulabilir ama genel olarak 4-3-1-2 ya da benzer kombinasyonlar bana daha mantıklı geliyor.

    özetle ; bir yandan üst düzey oyuncuların olduğu hücum bölgesinde diğer tarafta zayıf bir defans kurgusunda tercih yapmak zorunda fatih terim. eboue'nin bu formu formayı sabri'ye verir ama ara ara takımı ateşe atan dany'nin ve defansif özellikleri sonradan eklenti bir riera'nın alternatifi yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın