• 429
    sene basinda planlarini ustune kurdugu yapi;

    david hawkins, henry domercant, ersin dagli, boniface n'dong, jamont gordon, goksenin koksal, cenk akyol, furkan aldemir vs. oyuncular. koca donemi bu adamlarla gecirdi

    simdi;

    henry domercant; avrupa'nin en iyi sutorlerinden birisiydi, sakatlandi yerine acele sekilde ne kadar cok iyi oyuncu olsa da ozellikleri farkli olan(u: misal henry daha iri yapili bir adam, arroyo daha hizli ve ice girmeyi seven bir adam ) carlos arroyo getirildi. taktik bir sekilde modifiye edildi.

    goksenin koksal; bir hawkins, domercant etkisi yaratmasa da onemli kayip. kadro derinligini cok kotu etkiledi.

    ve tabi ki son kale;
    david hawkins; galatasaray mp'in isletim sistemi denebilecek oyuncu. sene basinda geldiginde takimin ustune kurulacagi sagir sultanca bilinen, lakers'a kobe bryant neyse kendi makul olculerinde galatasaray mp icin o halde olmasi dusunulen oyuncu. takimin beyini herseyi. sene basinda henry domercant ve jamont gordon isinma sorunu yasarken takimi sirtlayan adam. ama bu arkadas bize oyle bir kazik atti ki franck ribery yapmadi bunu. tam domercant isinmaya baslamisti ki sakatlandi, bir tokezledik, ama o sirada jamont gordon iyice kendine geliyordu bu guzel etki yaratti, pesi sira carlos arroyo geldi, tam 'oh be playofflara dogru en kotu isinir bu adamlar.' derken hawkins bize kazigi cakti gitti. daha da desip moral bozmak istemiyorum bunun yaptigini ama unutmayacagim seni hawkins. yerine gelen isim manuchar markoishvili yine kotu degil ama lider degil, delici degil, sahsiden ziyade takim oyuncusu iyi bir skorer.

    simdi her kotu sonucta ergin ataman'a catan bir grup var. elindeki kadro falan diyorsun da adamin hazirladigi kadro turkiye'yi iyi taniyan adamlarinda oldugu hawkins-domercant-gordon uclusunun vuruculuguydu. taktik bu adamlardan cikiyordu ki bu kadro daha isinmadan neler yapti hepimiz gorduk. simdi gordon-arroyo-manuchar uclusu geldi ki adamlar daha yeni geldi, isinacaklar vs. ustelik lider kim belli degil; eski uclude hawkins kaptan, domercant da yer yer liderlik vasiflari olan bir adamdi, simdi o uclunun liderlik konusundaki son adami jamont gordon buyuk ihtimal yeni uclunun liderligine soyunacak. yeni uclu kagit ustunde cok iyi fakat asla ilk uclunun yerini tutamaz.

    kisacasi su goruntude basari elbette kimseyi yine de sasirtmaz fakat, basarisizlikta kimse ergin ataman'a kelime edemez, etmemeli. seneye ekonomik krizlerle baslayan ve nereye kadar gidecegi belli olmayan besiktas bile bu kadar kriz yasamadi sene icinde. resmen kadroyu 6-7 ayda once mahmuti'nin takiminin gidisi, sonra ataman'in gelisi, sonra da ataman'in temel kadrosunun yenilenmesiyle 3 kere falan degistirdik. kolay degil bu meseleler.

    o sebeple sonuna kadar desteklemeliyiz ergin ataman'i. ben kendisinin turkiye'de vizyonlu basariyi saglayacak 2 antrenorden biri oldugu kanaatindeyim.*(u: ikisinin de gs hocasi olmasiyla alakasi yok dedigimin gecen sene de boyleydi once de )
App Store'dan indirin Google Play'den alın