resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 5283
    o kadar çok can yakmıştır ki diğer takım taraftarlarını bırak bazen galatasaray taraftarını bile kıskandırıyor ama imparator işte bu lakabı boşuna almadı. biz boşuna sevmiyor boşuna hayran olmuyoruz.

    türk futbol tarihinin en iyi teknik direktörüdür kesin ve net olarak. bugün galatasaray taraftarının sayısı bu ülke nüfusunun yarısı kadar neredeyse ama sorun nasıl galatasaray'lı oldunuz diye çoğu eskilerden bahseder (bkz: metin oktay) , (bkz: cevad prekazi) * ama son 20-25 yıldır galatasaray sempatisi duyan insanlar hep başarılarla bağlandı bu takıma , ulaşılmaz denilen yerlere bu takımla çıktı , devrilmez denilen rakipleri bu takım devirdi ve bütün bunlar olurken takımın başında hep o vardı imparator fatih terim.

    futbolculuğu ve sonra ki yaşamı hep galatasaray ile doluydu teknik adamlık kariyeri ankaragücü ile başlamış sırasıyla göztepe , türkiye milli futbol takimı * ve a milli takım olmuş ve sıra o çok sevdiği hayatım dediği galatasaray'a gelmişti. gelişinden belliydi yapacakları ve nitekim 1996 yılında başlayan galatasaray macerası 2000 yılına kadar başarı ile devam etmiş 4 sene üst üste şampiyonluk ve uefa kupası ile sonlanmıştı. avrupa macerası vs. derken tekrar dönmüş ancak çok tartışılan (bkz: 2. fatih terim dönemi) olarak adlandırılmıştı. yaşadıkları yüzünden sıkıntılar çeken terim bir süre teknik adamlığa ara vermiş daha sonra 2005 yılında yeniden a milli futbol takımı başına geldi ve 2009 yılına kadar göreve devam etti. bu süre için de 2008 avrupa futbol şampiyonasında a milli takımı yarı finale çıkartmış ve turnuvanın en iyi teknik adamı seçilmiştir.

    ve son olarak yeniden yuvaya , eve yani florya'ya dönüş yaptı tarihinin en kötü sezonunu geçiren galatasaray her anlamda çöküntü içindeydi ve acil toparlanmaya ihtiyacı vardı onu toparlayacak tek adam vardı ve kendisi de biliyordu 17 mayıs 2011 tarihin de resmen geri dönmüştür. önce florya düzene girmiş sonra , takım hatta kulüp bile düzene girmiş , taraftar bir nebze olsun rahatlamış ve o kötü sezonun izlerini silmeye başlamıştı. takımı kendi mantalitesine göre düzeltmiş ve özlenilen galatasaray futbol takımını geri getirmiştir.

    daha sonra olanları herkes biliyor zaten tartışmaya , konuşmaya gerek bile yok. ama beni üzen , kıran , sinirden deliye döndüren şey galatasaray'ı hayatı olarak gören birine her şey yoluna giderken yapılan saçma sapan konuşmalar , onu yersiz ve gereksiz eleştirmeler oldu hep. fatih terim lan o fatih terim karşında görsen iki kelime etse hayat durur senin için. sen bugün galatasaray'lıyım diye övünerek geziyor isen bu adamın payı var o gurur da. belki de seni galatasaraylı yapan unsurlardan birisi o sen çıkıp 1461'e elendi yea , kasımpaşa dan puan alamadı diye eleştireceksen çok afedersin sikeyim senin takım olgunu.

    fatih terim bizler için çok şey ifade eder yada şöyle anlatayım allah kerim fatih terim işte o kadar... *

    edit : yıkılmak nasıl bir şey öğrendik hocam. herkes unuttu bazılarımız unutmadı yıkılmak çok kötü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın