resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 5241
    durum şu; elinde hamit, melo cezalıyken oynatacak başka oyuncusu yoktu, zaten sneijder'in maç eksiği olduğu için oynatılmasına karşı ve bu şekilde çıktı maça.

    benim sorum şu; beşiktaş maçında 20 dk oynayan sneijder bursa maçında daha uzun süre alamayacak kadar mı kötüydü? yani adam bir girdi uzun paslar, kısa paslar orta sahayı toparlardı ve takımı atağa kaldırdı, bir 15 dakika fazla daha oynasa golü bulma şansımız artacaktı, bu adam hafta içi de idman yaptı ve beşiktaş maçında da aynı dakikada oynadı.

    sneijder gibi profösyonel bir adam bir önceki maçta 20 dakika oynayıp bunun üzerine bir hafta idman yaptıktan sonra kanımca en azından bir 30-35 dakika oynayacak kıvama gelir ama bu adamı 72. dakikada sokmanın anlamı nedir.

    fatih hocayı anlıyorum, sneijder'i sakatlayıp sonra da schalke maçında sik gibi ortada kalmak istemiyor, belli ki scott piri ile konuşmuş ve sneijder'in fiziğinin iyi olmadığını, hatta uzun süre oynarsa sakatlanacağını anlamış ki bu kadar az süre forma verdi.

    peki şimdi asıl soru şu geliyor. sneijder gelmeden önceki yaptığı basın toplantısında kendisi " uzun süre maç yapmamış sadece isimli oyuncuları almak bizim vizyonumuzda yok" demişti, "hazır oyuncular almak" amaç idi, ben bu sözlüğe sneijder gelmeden önce adamın hazır olmadığını iki yılda bilmem kaç kere sakatlandığına kadar yazdım da her boku bilen taraftar sneijder'in ölüsü bile oynar dedi.

    nah oynar futbol cahilleri. işte gördük, evet çok yetenekli evet çok iyi bir adam ama oynayamıyor, nerden baksanız sneijder'in kaslarının futbol sertliğin ve uyumuna geri dönmei için 5-6 maça yavaş yavaş çıkması gerekiyor.

    şimdi bu durumda ben şunu anlıyorum, fatih hoca listeyi vermiş yönetime, ama yönetimdeki hangi kişi ise artık fatih hocanın verdiği liste dışında hocam bir de sneijder var, ister misin demiş.

    e çok doğal olarak da fatih terim kendi listesinin alınacağını düşünerek ekstra bir sneijder'e hayır dememiş hatta memnuniyetle karşılamış.

    ama sonuçta gün gelmiş ve fatih hoca kardeşim bak sneijder'i önerdiniz tamam dedim drogba'yı önerdiniz tamam dedim ama benim size verdiğim listemdekileri almadınız nerede bu adamlar? dediğinde "alamadık hocam" lafıyla karşılaşmış.

    şimdi bu adama yapılan muamele şu " sana sneijder ve drogba'yı aldık sen hala mız mız yapıyorsun"

    arkada defans delik deşik ama elinde sneijder ve drogba var. ama elalemin de drogba ve sneijder'e her pozisyonda gol attırmayacak defansı var.

    bir kere fatih terim gibi bir adam - ki bu adam eboue bile geldiğinde basın toplantısında yüzü gülüyordu- drogba gibi bir futbolcudan bile bahsederken iyi bir futbolcu ama insanın her istediği olmuyor demek ki diyorsa ve bunu milyonların önünde söylüyorsa aslında taraftara mesaj veriyor, diyor ki;

    "galatasaray taraftarı! ben bu takımı işleyen bir çarka çevirmek için bir sol bek ve bir stoper istedim, o zaman sneijder ve drogba olmasa bile bu takım takım oyunu oynayan bir hal alabilecek konuma gelecekti, ben bunu planlamış ve buna göre transfer listesi vermiştim ama bana kalkılıp dünyaca ünlü iki oyuncu teklif edildi ve tabii ki kabul ettim, kim kabul etmez ki? ama bu benim sorunlarımın bittiği anlamına gelmiyor, şu anda yönetimdeki timsahlar yattılar pusuya ben başarısız olayım diye bekliyorlar, başarısız olduğumda o zaman çıkıp elinde drogba ve sneijder olup başarısız olan hoca damgası vuracaklar, bu oyuna gelmeyin"

    fatih terim'in basın toplantısında üstü kapalı dediği şey bu.

    bir adamın ayakkabısı delik pantolonu yırtık, bana pantolon ve ayakkabı alın ben her türlü kız tavlarım diyor, sen adama gidip koluna altın saat alıyorsun.

    bunu anlayamayacak kadar idiyot olmayın sevgili galatasaray taraftarı.

    bu anlaşılması zor birşey değil.

    benim bütün temennim bu sene galatasaray şampiyon olsun ve artık fatih terim'in istediği isimler getirilsin. inanın ki ne sneijder ne drogba hastasıyım, evet seviyorum ama takımında istediği oyuncuları oynatıp tıkır tıkır takım oyununu işletip yüzü gülen bir fatih terim'i daha çok seviyorum

    zaten galatasaray o zaman başarılı oluyor.

    yönetime burdan bir lafım var; drogba'ya verilecek para 16 milyon euroları bulacak. fatih terim'in listesindeki hangi stoper veya sol bek'in maliyeti 16 milyon euroyu buluyordu da alamadınız.

    farz edelim drogba ile birebir maliyeti tutuyordu, fatih hoca öncelikli stoper istediyse neden stoper almadınız da drogba'yı aldınız?

    bu takımı bu kadar kendi istediğinize göre yönetemezsiniz.

    bu adamı bu kadar bu taraftarın önüne atıp purolarınızı yakıp olacakları seyredemezsiniz.

    bu takıma bu kadar içten düşman olamazsınız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın