resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 5237
    sezon başından beri mümkün olan her maçta sahaya sürdüğü; birisi yoksa diğerine daha fazla görev verdiği hamit altıntop-felipe melo ikilisinin, ikisinin birden sahada yer alamayacak olması ve bunun bursaspor gibi hem bize ters gelen hem de hoca değişikliği nedeniyle takımda kalma korkusu hat safhaya çıkmış, tutuşmuş oyuncularla dolu bir takımla deplasmanda oynarken gerçekleşmiş olması gibi çok zor koşulların bir araya geldiği bir haftadaki tercihleri nedeniyle,

    yine, yeniden; formsuz, egoist, menfaatçi, adam kayırmacı, yabancı düşmanı, cahil, korkak vb. ilan edilen büyük teknik adamdır.

    selçuk inan-felipe melo-hamit altıntop timinin üçlü olarak takımın oyununda ne denli yer tuttuğunu bilmeyen cahiller eleştiriyor bir de bu adamı. bu 3 kişilik timden 2 eksik var lan farkında mısın pabucumun analisti? orta alanı tutmak için yekta kurtuluş-engin baytar-selçuk inan-emre çolak kim varsa yığmış adam. ne var bunda? rakibin pablo batalla ve fernando belluschi ile vurmaya hazır çünkü. oyunun orta kısmını tutmaya konsantre oldu. başardı.

    bu başarı başka bir yerden zaafiyet getirecekti, kanatlarda zaafiyet oluştu. aydın yılmaz'ı kanat etkinliği yaratmak için aldı. aydın bunu başarır, başaramaz ayrı konu. teknik direktör olarak bu hamleyi yapmak durumundaydı ve yaptı. kanat takviyesi için orta alandan azaltılan adamlardan dolayı orta alana tekrar baskı binmesin diye son bölümlerde wesley sneijder'i sahaya serbest olarak koydu ki rakip takım adamın isminden korksun. zira öyle de oldu. sneijder girdikten sonra bursaspor yüklenmeyi kesti. canlı izleyip de bunu fark etmeyen gitsin bowling yorumlasın. izlemeyen, 3 dakikalık özete göre adam kesmeye kalkan ise hepten susup otursun aşağı.

    wesley sneijder ile veya bir başkasıyla sorunu olan bir teknik direktör değil, çok önemli iki eksiğe rağmen son bölüme kadar kazanma ihtimalini koruyan bir takım hazırlamış ve son bölümlerde de galibiyet için koz oynamış bir teknik direktör gördüm ben.

    galatasaray teknik direktörü olarak gereğini yapmıştır. bu zor deplasmanda, bu ters deplasmanda, önemli eksiklere rağmen nasıl kazanılır diye çalışmış ve işini yapmıştır. galatasaray'ın galip gelmesi için doğrular yapılmıştır ama kısmet, bu sefer olmamıştır. ben buna bakarım arkadaş. deneyip denemediğine bakarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın