• 288
    türk futbolunun geleceği adına düşürüldüğü iddia edilen uygulama.

    bu uygulama ile bir anda alt yapı faaliyetlerinin patlama yapacağı yok zaten de işte, öyle olacakmış varsayalım.

    türk milli takımı dünya kupası'nı kazansa ne olur? seviniriz, coşarız eyvallah orası tamam da, türk milli takımının yükselişi ile türk futbolu arasında nasıl bir korelasyon olacak? şampiyonlar ligi ve uefa kupası maçlarında yenilmeye devam ettikçe milli takımımız kainat şampiyonu bile olsa kulüp takımlarımız seri başı olamayacak ki.

    isveç milli takımı her turnuvanın finallerine katılıyor da, isveç ligi'ni ilk 2 sırada bitiren takımlar doğrudan şampiyonlar ligi gruplarına mı kalıyor? tek takım yollayabiliyorlar, o da ön elemede beşlik olup eleniyor.

    bol yabancılı bir galatasaray şampiyonlar ligi kupasını alır, ondan sonra da takımın içindeki türk yeteneklerden selçuk inan, semih kaya avrupa devlerinin radarına girer. bu oyuncuları bizden alırlar. bu çocuklar gittikleri yerde çok başarılı olur. biz de yerlerini doldururuz. böyle böyle her sezon 5-6 topçu ihraç ederiz dışarıya, gelişim ancak böyle olur.

    hazretler sanıyor ki her takım 6 türk oynatmak zorunda kalınca çok süper elemanlar yetişecek, bunların oynadığı takımlar avrupa destanları yazacak. her sene dışarıya 15-20 futbolcu satacağız. milli takım da canavar olacak. ingiltere, ispanya, italya, almanya, fransa, hollanda federasyonlarının aklına gelmedi bu, bizimkiler buldu. yaf he he.

    galatasaray yönetiminin bundan sonraki en önemli gündem maddesi yabancı sınırlamasının gevşetilmesine dönük baskıya başlamak olmalıdır. ekonomik olarak çıtamızı yükseltmeye başladığımız şu zamanlarda sadece 6 yabancı ile sınırlanırsak, bugüne kadar elde edilen idari başarıların bir anlamı kalmayacak iki sene sonra. her şey boşa gidecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın