• 280
    türkiye futbol federasyonu zannediyor ki, yabancı oyuncu sınırı koyarsam türk futboluna büyük katkı yapıcam, bir sürü yerli oyuncu yetişecek ve bu sınırdan dolayı kulüplerde yerli oyunculara yönelicek oynatmak zorunda kalıcak ve türk futbolu dolayısı ile milli takım kazanıcak. alt yapı hocalarına yatırım nerde peki ya da oyuncularına, tesislerine ne kadar para ayırabiliyor kulüpler, bunun bir mecburiyeti var mı ya da federasyon olarak sen ne kadar bir bütçe ayırıyorsun altyapıya da kalkıp yabancı oyuncu sınırı koyabiliyorsun.

    almanya gibi futbol konusunda örnek alınacak bir ülke varken hemen yanımızda, inatla görmezden geliniyor. adamlar önce stadlarını sonra da yatırım yaparak altyapılarını değiştirdiler. orda var mı peki yabancı sınırı? yok. uluslararası arenada haksız rekabet olmaması adına serbest tuttular yabancı oyuncu sayısını. ama altyapıdan çıkması gereken oyuncu sayısı 8. bunların 4’ü kendi alt yapında en az üç yıl oynamış olması gerekirken diğer 4’ü de herhangi bir kulübün alt yapısında en az 3 yıl oynamış olması gerekir. milliyet yok, 21 yaş altı sınırı var sadece. bunun dışında 24 kişilik kadronun en az 12’si alman olmak durumunda. yabancı sayısı serbest. alman kulüplerinin hepsi avrupada yoluna devam ediyor bu sene.

    yabancı oyuncu sınırı sadece; paranın içerde kalmasına, yerli oyuncuların bonservisinin 10 katı artmasına ve yeteneksiz bir çok oyuncunun götlerinin kalkmasına yarayacak saçma bir uygulamadır. futbolda söz sahibi adamlar yıldırım demirören ve suat kılıç olursa bu işler zerre düzelmez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın