• 144
    sayın başkan ünal aysal,

    1. özel danışmanınız dediğiniz ancak klubün web sayfasında sportif koodinatör olarak gözüken bülent tulun'un maaşını niçin taraftar olarak biz ödüyoruz? bülent tulun yerine örneğin yabancılardan zinedine zidane, figo, bizim efsanelerimizden hagi, prekazi, cüneyt, tugay gibi isimleri niçin danışman olarak düşün müyorsunuz? rıdvan dilven bile bülent tulun kadar zararlı olamaz. bunun sebebi bülent tulun'un en zor dönemde tazminat alması, kulübü yazdığı mektupla polis baskınına muhatap etmesi, hocanın florya'da istemediği adam olması. kendinizi 20 yaşında oyuncu olarak görün hocanın istemediği adam tv'de italya'da. bu oyuncular bu görüntüyü görünce aklını sahaya verebilir mi? takım kasımpaşa maçında niçin son 2 yılın en rezil maçını oynadı? futbol eğlence sektörü olup bu gençler 7x24 muhabbet ederler, dedikodu severler. bülent tulun sizin özel, maaşını ödediğiniz danışmanınız olsa ve kulüple bağı olmaz ise söyleyecek hiç bir şeyimiz olmaz. ancak bu hali ile takıma da, kurumsal yapıya da zarar vermektedir.

    2. wesley transferi büyük bir yatırım. her oyuncu gibi bir maliyeti var. tüm oyuncuların maliyet risklerini de düşünerek hocadan bağımsız kurumsal sporcu yeteneklerini geliştiren 7x24 bir anlayışa ihtiyacımız var. defalarca örnek verdim; kaptan arda turan'ın yağ oranı niçin ispanya'da 1/3'üne indi? 7 gün 24 saat yetenek geliştiren bir sisteme sahip olmazsak yapacağımız tüm yatırımlar çöpe gitmez mi? wesley bir sistem içinde yeteneklerini geliştirmeyi başarmış bir yıldız. sistem yoksa yatırımlar çöpe gitmez mi? teknik ekip var dedinizi duyar gibiyim. inter'de de teknik ekip var. teknik ekip çok yoğun, 50 genç adam, rakiplerin izlenmesi, gündelik planlar vs vs. teknik ekipten bağımsız teknik ekibe katkı verecek bir kurumsal yapı şart. aksi halde 2 ileri bir geri gider arzu ettiğiniz dünyanın en büyük 10 kulübü içine girmemiz mümkün değil. hangi hoca gelirse gelsin mümkün değil.

    3. takımın yedek kulübesinin sorunlu ve takımın sol bekinin olmadığının farkında mısınız?

    4. kurumsal sistem dediğiniz sistemde taraftardan sorumlu niçin bir yöneticiniz yok? taraftarın sorunları ve sıkıntıları ve katkı değerlerini incelemeyen ve çözmeye çalışmayan bir kurumsal idare sizce olabilir mi?

    5. kurumsal sistemde sorulara cevap verme veya bilgi verme maddesi sadece tv'ler için mi? taraftarlarla görüşmek, onların fikirlerini almak gerekli değil mi? taraftar lideri dışında taraftarların düşüncelerini takip etmekte misiniz?

    6. en önemlisi; kulüp sicil müdürü niçin 2012 yılında sadece 100 kişinin üyelik başvurusunu kabul edip diğerlerini reddetti? amaç nedir?

    saygılarımla,

    cevap alıncaya kadar pes etmeyecek galatasaray sözlük yazarı,
App Store'dan indirin Google Play'den alın