• 205
    11 aralık 2012'de cleveland cavaliers'a da yenilmiş takım. an itibariyle galibiyet mağlubiyet sayısı 9-13. beklenenin çok çok altında.

    öncelikle şunu söyleyim. dallas'a karşı oynadığı maçlar dışında ilk defa bir lakers maçı izledim cleveland'a karşı ve daha önce bahsettiğim istatistik temelli sorunları bir kez daha net bir şekilde gördüm. öncelikle kobe'ye lafım olacak. tamam iyi güzel atıyor da takım oyununu tamamen terk etmiş durumda. maç boyunca yaptığı asist sadece 2. zaten takım olarak toplamda yanlış hatırlamıyorsam tek haneli asist sayısında kaldılar. lakers net bir şekilde daha takım olamamış ve en büyük sorun burada.

    nba yaz transfer döneminde çokça yazdık çizdik. salary cap özellikle lokavttan sonra çok önemli bir hal aldı. çok iyi yıldızlar alabilirsiniz ama salary cap'in getirdiği maaş ve takas sınırlaması derin bir yedek kadronuzun olmasını engeller. lakers takımın yedeklerine bakıyorum* piyangodan çıkmış jodie meeks ve yine de kendisinden çok da fazla bir katkı beklenemeyecek antawn jamison dışında hiçbir varlığı yok neredeyse.

    steve nash'in sakatlığı takımı adeta kalbinden vurmuş durumda. set hücumu hiçbir şekilde yok. ellerinden geldiğince howard'a top indirmeye çalışıyorlar, bunun dışında da herkes sadece kobe'nin eline bakıyor. howard top aldıkça faul yapılıyor ve o da kaçırmaya devam ediyor. rakipler lakers'ın oyununu adeta ezberlemiş durumda ve bunu değiştirebilecek tek adam steve nash. onun da 2 hafta kadar daha takımdan uzak olacağı söyleniyor. nash'in yerine oynayan chris duhon'ın yaptığı tek şey top dolaştırmak. aldı verdi sadece. ne skora ne de hücum planına bir katkısı oldu. ondan da çok şey beklemek de çok yerinde değil doğrusu.

    lakers çok kötü savunma yapıyor. cleveland'ın neredeyse aynı 5 ile maç boyu oynadığı bir maçta kendine doğru dürüst takım bulmayı zor başaran c.j miles lakers'ı adeta dağıttı. ceza şutlarını sürekli soktu. perimeter savunması dağılmış durumda.

    lakers'ın önünde çok önemli bir new york knicks maçı var. zor bir fikstüre zor bir zamanda giriyorlar. yeni yıla kadar en az kayıpla bitirmek zorundalar. yoksa birçok hayal ve senaryo ellerinde patlayabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın