• 296
    hadi melekler şehri taraflarına gidek.

    17 nba (ya da nba'cilerin tabiriyle "dünya") şampiyonluğuyla nba'in en tepesinde bulunan boston celtics'in hemen ardından ikinci sırada yer alan, 16 şampiyonlukla celtics'in koltuğunu tehdit eden, an itibarıyla bünyesinde basketbol tarihinin en büyük 3-4 basketbol figüründen biri olarak kabul edilen lebron james'i tutan (yan elemanları sormayın, üzülüyorum) dev çınar. jerry west (nba logosunda abimiz), kareem abdul-jabbar, kobe bryant, magic johnson, shaquille o'neal, wilt chamberlain ve daha nicesi. kimler gelmiş geçmiş bu büyük franchise'dan.

    the forum (inglewood olarak da bilinir) zamanlarından beri takip ettiğim bu sarılı organizasyonun isim geçmişine değinmek büyük keyif olacak bana. o zaman start!

    1946 detroit'ine gidiyoruz. o yıl motown city'de detroit gems adlı bir takım kuruluyor. dönemin basketbol ligine dahil oluyor. ancak rivayet o ki organizasyonun kurucuları ortak oldukları işte batıyor aynı yıl içerisinde. dolayısıyla gems'i elden çıkarmak istiyorlar. işte tam burada devreye minnesota'lı yatırımcılar giriyor. bu yatırımcılar basıyorlar parayı ve gems'in haklarını satın alıyorlar, yıl 1947. franchise'ı şehre getiren ortaklar takım ismini değiştirmek, minneapolis'in bağlı olduğu minnesota eyaletine daha uygun bir ad koymak istiyorlar. bu noktada araya genel kültür sıkıştırmam lazım; minnesota (minneapolis ağırlıklı olmak üzere) soğuğuyla, iskandinav ve nordik popülasyonuyla (how i met your mother izleyenler bilir, ana karakterlerden marshall'ın ailesinin kökü kuzey'e dayanıyordu misal) ve bünyesindeki 11000 küsür gölüyle ünlü bir lokasyon. konuya dönüyorum; yatırımcılar minneapolis'in "land of 10000 lakes (on bin(lerce) gölün toprakları)" olan lakabından yola çıkarak kurulacak olan organizasyona "lakers (gölcüler)" ismini uygun görüyorlar.

    https://gss.gs/J3L.jpg

    minneapolis lakers iken müzesine 5 lig şampiyonluğu koyan franchise yıllar geçince büyümek ister. yatırımcılar için bu başarılı organizasyon minneapolis'ten daha fazlasını hak etmektedir zira bulundukları yerde pazar görece küçüktür ve yatırımlarının karşılıklarını tam manasıyla alamamaktadırlar. 1957 senesine gelindiğinde franchise'ın kansas'a taşınması gündeme gelir lakin takımı yerinde tutmak isteyen bob short isimli bir yerel iş adamı organizasyonun haklarını sağlam bir para karşılığında satın alır. fakat lakers kendini aşmıştır, minneapolis dar gelmektedir.

    1960'a geldik. 1958'de brooklyn'den los angeles'a taşınan dodgers beyzbol takımının bu süreçte ekonomik açıdan büyük gelirler elde etmesinden etkilenen bob bey durumu görür. pazar oradadır ve yapılması gereken bellidir. her ne kadar minneapolis'li olsa da neticede bir iş adamı olan short için öncelik paradır (ölümüne kapitalizm!). dolayısıyla fırsatı kaçırmak istemeyen bob bey 1960'ta yapılması gerekeni yapar, duygusallığı bir kenara bırakır ve franchise'ı los angeles'a taşır.

    hanımlar beyler, los angeles lakers doğar.

    (bkz: los angeles lakers boston celtics rekabeti)

    lakers'tan bahsetmişken celtics x lakers rekabetine değinmemek olmaz; şimdi ağalar, bu kapışma nba'ciler tarafından "best rivalry of the history" olarak kabul gören bir çatışma şeysi, kökü de taa 1959'lara dayanıyor. lig tarihi boyunca tam 12 kez lig finalinde karşılaşmış bu iki ulu organizasyon. özellikle larry bird x magic johnson rekabetinin olduğu dönem bu savaşın en cayır cayır yılları. bu iki büyük simgenin emekli olmasıyla birlikte (ve tabii celtics'in de aynı süreç içerisinde çok başarılı olamamasıyla) rekabetin gücü biraz sönüyor lakin 2008'de celtics'in lakers'a karşı elde ettiği şampiyonluk, 2010'da da lakers'ın celtics'e karşı elde ettiği şampiyonluk yine yakıyor ortalığı. nba tarihindeki 67 nba şampiyonluğunun 33'ü bu iki franchise'a ait, daha da yorum yapmıyorum.

    işte size lakers.

    alın lan alın, adam 3 saatlik yayını yüklemiş, lakers'ın 2010'daki şampiyonluk maçı: https://youtu.be/COyHKpWBjr4 (piksel kalitesi yamuk accık ama idare ediyor)

    ya o değil de, ah be lebron'ım, getiremediler yanına davis'i. :(

    kaçtım canlar.

    e: ufak bir bilgi hatası

    derleme kaynağı: https://seyler.eksisozluk.com/...inin-ilginc-oykuleri
  • 379
    pg : russell westbrook - kendrick nunn
    sg : wayne ellington - malik monk - talen horton-tucker
    sf : lebron james - trevor ariza - kent bazemore
    pf : anthony davis - carmelo anthony
    c : marc gasol - dwight howard

    her şey lebron'un yüzüğü gerçek sahibine getirmek için efsaneleri toplayıp, son bir iş için 11 kişilik bir çete kurmasıyla başlar...

    (bkz: lebron's eleven)
  • 388
    yenilmelere doymayan takım. son 20 maçın 16sını kaybettiler. 3 nisan 2022 akşamı oynanan denver maçını, bu sefer de lebron'un eksikliğinde kaybederek play-in potasının dışında kaldılar. onuncu sıradaki san antonio'nun 1 maç gerisindeler, sas'ın 5 maçı, lakers'ın 4 maçı kaldı. lakers deplasmanda phoenix, golden state ve denver ile oynayacak. içerde oklohama. bak o güzel, o maçı kazanırlar. başka da bir yol olmaz lakers'dan.

    ha play-in'e girseler nolurdu? hiçbir şey. en güzeli efendi gibi sezonu bitirip, biz nasıl bir halt işledik diye oturup düşünmeleri.
  • 329
    hunharca yardırmaya devam eden gölcüler. milwaukee bucks'la birlikte lig liderliği (%89) koltuğuna kurulan batı lideri. batı konferansında en yakın takipçisine (diğer bir melekler şehri temsilcisi olan los angeles clippers) 4 maç fark atan 16 şampiyonluk sayılı ağır top. daha sayayım lan? :(

    anthony davis takasıyla birlikte iyi bir sezon geçirileceğine inanıyordum fakat bu kadar pataküte bir gidişatı tahmin etmemiştim. ad-lebron james uyumunun izleyicinin bünyesinde limonlu cheesecake tadı bırakması bir yana, takımın geri kalanı da taze çekilmiş filtre kahve kokusuyla zihin açıyor. birkaç yıldır bazanın altında unutulan lakers formalarını görünür bir yerlere çıkarmanın vakti geldi de geçiyor bile.
  • 355
    dennis schröder, montrezl harrell ve wesley matthews hamleleriyle gelecek sene de şampiyonluğun en büyük adaylarından birisi olmuş takımdır. bunların dışında bogdan bogdanovic ve marc gasol isimleri de kulislerde dolaşıyor.

    danny green schröder takasında yollandı. dwight howard 76ers ile anlaştı. rajon rondo'nun da büyük ihtimalle takımdan ayrılacağı belli gibi. kcp, morris, bradley gibi isimlerin de daha yüksek maaşlarla takımda kalmaları olası.
  • 350
    boston celtics'in ardından nba tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı ikinci franchise'ı (celtics 17, lakers 16 şampiyonluk). bu istatistiğin sona ermesine ise çok az kaldı. nba finalinde* rakibi olacak olan celtics ve/veya miami heat, geçtiğimiz sezon* toronto raptors'ın favori golden state warriors'a yaptığının aynını lakers'a yap(a)mayacaksa kobe bryant'ın bahçesinde çiçekler açacak. sonbahar çiçekleri hem de! medeniyet mevsimi olan kışın arifesi hüviyetindeki o tatlı güzellik... ^^
  • 348
    denver nuggets'ı geçip batı şampiyonu olacaklarını düşünüyorum ama ne heat ne de celtics yabana atılacak takımlar değiller. normal sezonda dahi yetecek kadar oynayıp konferans lideri olmuş değişik bir takım lakers. batı finaline gelene kadar da bu hiç değişmedi. lebron gerektiği zaman potaya gidiyor, gerektiği zaman oyunu yönlendiriyor, gerektiği zaman tempoyu ayarlıyor...

    clippers elenince çok rahat şampiyon olacaklarmış gibi bir hava oluştu ama heat de celtics de ve hatta bu playoff özelinde nuggets da pes etmeyen, inatçı bir karakter koyuyor ortaya. bu yüzden utah ve clippers'a karşı 3-1'den seri kazanan nuggets karşısında gösterecekleri performans bir nevi şampiyonluğu ne kadar istediklerini göreceğimiz seri olacak, en azından ben böyle bakıyorum nuggets-lakers serisine.
  • 268
    lebron james 4 yıl 154 milyon dolar
    kentavious caldwell-pope 1 yıl 12 milyon dolar*
    lance stephenson 1 yıl 4,5 milyon dolar
    javale mcgee 1 yıl 2,4 milyon dolar

    free agent dönemine hızlı giren takımdır. lebron'un imzası olası bir takas sonrasında gerçekleşir diye düşünüyordum ki lebron ikiletmeden 4 senelik imzalamış. demek ki ne olursa olsun lakers'ta kalmayı hedefliyor. lakers da diğer oyuncularla 1 senelik anlaşmalar yaparak seneye çok çılgın geçmesi beklenen free agent dönemi için hazırlık yapmış.

    en sevdiğim oyunculardan olan stephenson ile lebronu aynı takımda izlemek çok keyifli olacak. lavar ball, stephenson, magic, mcgee. çok acayip takım oldular çok. maç izlemek yerine twitter'dan gif ve caps takip etsek daha zevkli olacak gibi gözüküyor.*
  • 278
    kadroya tyson chandler'ı ekleyerek çok büyük iş yapan, son 6 maçının 5'ini kazanan (3 maçtır galip ayrılıyorlar parkeden) melekler şehri temsilcisi. javale mcgee sezon başından beri iyi performans veriyordu fakat yedeği yoktu, dinlenemiyordu. bençteyken de takım aksıyordu, özellikle savunmada. tyson ile bu sıkıntıyı aşmış görünüyorlar. aldıkları son 2 galibiyet tyson'ın üstün savunma gayretiyle geldi mesela. birkaç saat önce de tyson'ın son saniye bloğuyla atlanta'yı tokatlamayı başardılar:

    https://youtu.be/7rZGu3A5Aro?t=547

    tyson'dan bağımsız olarak da iyi gidiyorlar. taşlar yerine oturmaya başlamış. yalnız şu oyuncu grubuna bir kawhi şart. :(
  • 210
    beni genç yaşta dert sahibi yapmış takım. sistemsizliklerini görmeye dayanamıyorum artık. koç değişti ama mentalite aynı yine rezalet bi savunma howard oyunda yok zaten. los angeles'te yaşasam utancımdan her maç "formayı çıkarın çıplak oynayın" diye bağırırım. "üşüyoruz phil reyiz" pankartı açar, koltukları söküp sahaya attıktan sonra d'antoni gitsin kobe dursun tezahüratıyla stadı terk ederdim.
    edit: bu hareketlerden sonra lanet olası federaller beni yakalayıp tutuklarsa da (gbkz: ben laker's için bir yıl hapis yattım siz ne yaptınız?) derim.
  • 304
    öncelikle anthony davis takasıyla başlayalım. bana göre bu takasta karlı olan takım net olarak los angeles lakers. güzel bir ilüzyon takası yaptılar.

    verdikleri oyunculara tek tek bakalım. brandon ingram'in sözleşmesi önümüzdeki sezon bitecekti ve gerek oyun tarzının lebron'la hiç uyuşmaması gerekse ingram'in istediği kontratı verirlerse takıma yeni süperstar ekleyemeyeceklerinden zaten lakers'ın ingram ile hiçbir gelecek planı yoktu. ek olarak şahsi düşüncem; ana oyuncularından biri ingram olan bir takımın nba'de şampiyon olma ihtimali yok. ancak ve ancak rol oyuncusu olarak kalıp haddini bilerek oynarsa şampiyon bir takımın parçası olur ama onu da kafaca kabul edeceği muamma.

    lonzo ball'un oyun tarzı da lebron'a hiç uymuyor. ayrıca hem kronik sakatlık riski hem şutunun(faul atış yüzdesi bile %50'den düşük olabiliyor) büyük soru işareti olması hem de bunlardan bile beter bir etken olan babası lavar ball'un takımın üstüne lanet gibi çöküp sezon boyu zırt pırt takımdaki oyuncular, koç ve yönetim hakkında saçma sapan konuşması durumu var. ball oyun kurma yeteneği ve savunmasıyla belli bir potansiyel barındırıyor ama şutunu üst seviyeye çekmedikçe babasının saha dışı verdiği zararlarla ve kronikleşmeye yakın sakatlıklarıyla uğraşmaya değmezdi hedef şampiyonluksa.

    josh hart ise olsa olsa rol oyuncusu olur ki o bile şüpheli. bu tür büyük çaplı takaslarda bu seviye oyuncuları harcamaya çekinmemek lazım. üstüne kronik sakat olmak üzere. serbest oyuncu piyasasından(fa) hart'tan iyi bir sürü oyuncu alınabilir.

    özetle lakers oyuncu bazında hiçbir şey vermeden davis'i aldı diyebiliriz. hatta hatta bu 3 oyuncunun maaşlarından kurtulduğu için 1 yıldız daha almalarının önü açıldı. lakers bu takası yapmasa da önümüzdeki sezon sonu ingram ile sonraki sezon sonu da ball ile yollarını karşılığında hiçbir şey almadan(sözleşmeleri bittiğinden dolayı) ayıracaktı zaten. elini sallasan hart'tan iyisini bulursun fa'den zaten.

    bu oyuncuların yanında 3 tane 1. tur draft hakkı + 2 tane de draft hakkı değişimi(swap) verdiler(kaynak espn: https://twitter.com/...140085647543193601). işte işin çetrefilli kısmı burası.

    bu sezonun ilk tur 4. sıradan seçme hakkını verdiler. bu sezonun çaylak havuzu hakkında hiçbir bilgim/fikrim yok. o yüzden 4. sıra hakkı ne kadar değerli bilmiyorum.

    verdikleri diğer draft hakkı ise 2021 ilk 8 sıra korumalı 1. tur draft hakkı(yani lakers ilk 8'den seçecek olursa 2021 hakkı lakersta kalıyor, 2022 hakkı pelicans'a gidiyor). bunun anlamını size söyleyeyim; lakers organizasyonu başarısız olursa lakers paşalar gibi 2021'de tankingini yapar ilk 8'den seçer, üstüne de yine yıldızları doldurur 2022'de son sıralardan seçtiği 1. tur hakkını pelicans'a yollar. e organizasyon başarılı olursa da 2021'de son sıralardan seçtiği 1. tur draft hakkını pelicans'a yollar. o yüzden çok büyük ihtimalle bu draft hakkı neredeyse 2. tur draft hakkı seviyesinde pek değeri olmayan bir hak olur.

    ek olarak 2024 1. tur draft hakkını verdiler. bunun değerinin ne olacağını 5 yıl öncesinden bilemem. 2023 ve 2025'te ise draft swap yapacaklar. yani iki takımdan hangisi daha iyi sıradan seçerse o hak new orleans'ta kalacak diğeri lakers'a geçecek. yani lakers'ın elinde 2023 ve 2025'te de 1. tur draft hakkı olacak en nihayetinde. bakarsınız new orleans o yıllarda da lakers'tan kötü durumda olur lakers 2023 ve 2025'te hiçbir şey vermez.

    özetin özeti; davis takası lakers açısından bakıldığında anthony davis + 1 tane daha yıldız almanın ekonomik olarak önünün açılması vs 1 tane değerli 1. tur draft hakkı* + 1 tane değerinin ne olacağı belirsiz draft hakkı + 1 tane büyük ihtimalle değersiz 1. tur draft hakkı + 2 tane de draft swap. bu da lebron'un yanına cuk oturan ve başarıya çok aç olan 26 yaşındaki anthony davis + 1 tane daha yıldıza yer açmanın karşılığında olaya lakers açısından bakıldığında sudan ucuz oluyor. olaya new orleans pelicans açısından ise başka entryde bakarız.

    şimdi gelelim lakers açısından bundan sonrasına. her yerde konuşulanın aksine 3 tane süperstar alsalar da çok iyi bir rotasyon kurabilirler. 3. yıldızı aldıktan sonra lakers'ın salary capi dolacak evet ama her yaz cap dolsa bile takımlar golden state warriors'ın geçen sene demarcus cousins'ı alması gibi 5-6 milyon dolar civarına bir kontrat daha verebiliyorlar. yani lakers 3. yıldızı aldıktan sonra 1 tane de başarıya aç ve tecrübeli iyi bir ilk 5 oyuncusu daha alabilecek. e üstüne kyle kuzma da takımda kaldı ki o da lebron'un yanına cuk oturuyor. fıstık gibi bir ilk 5'leri olacak yani. e üstüne bir sürü veteran minimum kontrat hakları olacak. mesela trevor ariza gibi hem nba'in en iyi ve en karakterli rol oyuncularından birini şampiyonluğa aç olduğu için çok ucuza, belki de minimum kontrata kapatabilirler. ellerinde bir sürü bu tarz seçenek olacak. diğer takımların 10 milyon dolar verip alacağı oyuncuların çoğu ariza'dan kötü. öyle 3 yıldız olacak gerisi çöp olacak durumu lakers berbat ötesi seçimler yapmadıkça asla yok yani. bir kere kuzma da var ellerinde. ek olarak kadrolarında mutlaka ve mutlaka ayrı parantez açmak istediğim ve çok çok büyük potansiyele sahip olduğunu düşündüğüm moritz wagner de bulunuyor. bu konuda çok iddialıyım, lakers'ta olacağından şüpheliyim ama normal şartlar altında wagner'e yeterli süre, ilgi ve eğitim verildiğinde büyük yıldız olacağından şüphem yok.

    velhasıl bu yaz doğru hamleler yaparsa(ki bu hamlelerin önü tamamen açıldığı için bu hamleleri yapmak kesinlikle zor olmayacak) lakers'ın yakın geleceği çok parlak. bunu söylerken golden state'de kevin durant'in 2019-2020 sezonunu kesin olarak kapattığını ve klay thompson'ın 8-9 aylık ağır sakatlığını da unutmamak lazım.
  • 274
    kadro kalitesi olarak heyecan veren fakat tarz olarak birbirinden alakasız oyuncuların oluşturduğu takım. en azından ilk iki maç için yorumum bu şekilde. portland ve houston maçlarında takım şut sokamadı. sadece potaya giderek buldukları sayılarla nereye kadar gidebilirler ki?

    kral sayesinde 7 veya 8.sıradan play off yapacaklarını düşünüyorum. ilk turda golden state ile eşleşmezlerse batı yarı finali görüp orada elenirler.

    önümüzdeki sezon ise eğer şampiyon olmak istiyorlarsa en az iki süperstar(bunun için maaş bütçeleri uygun) ve üçlükçü yan parçalara ihtiyaçları var.
  • 392
    rui hachimura'yı üç adet ikinci tur draft hakkı ve kendrick nunn karşılığında kadrosuna katan takım. lakers adına olumlu tarafı; sonunda üretebilen bir kanat alındı. iyi işlenebilirse hala bişeyler olma ihtimali var hachimura'nın.

    olumsuz taraflara gelirsek; 4. yılında hala yeterince gelişim göstermemiş, müzmin sakat, mental sorunlu, kontratı bitmek üzere olan, daha fazla süre ve para isteyen bir oyuncu için 3. adet ikinci tur bence bir tık fazla. özellikle nba kamuoyunda bir kesmin bu takasın kazananının net lakers gibi lanse etmesine kesinlikle katılmıyorum. bence şuan ortada bir takas. hachimura'nın performansı takasın kimin kazandığını belirleyecek.
  • 381
    mükemmel ötesi bir kadro kuran nba takımı. (bu mesajı 2013 senesinden yazmaktayım)

    şaka bir yana gerçek manada emeklilikte yaşa takılması muhtemel bir kadro ile 2021-2022 sezonuna başlayacak olan lakers takip etmesi en ilginç takımlardan biri olacaktır. yaşa bağlı olarak sakatlık geçirme riski yüksek oyuncularla, en iyi performansını minimum 3 sene öncesinde bırakmış basketbolcu grubu ile nereye kadar gidecekler merak konusu elbette. takımın hem genç hem de starı olan anthony davis'in de ne kadar sakatlığa yatkın oldukları düşünülürse bu masalın sonu ne olur bilemiyorum. 2006 yılındaki miami heat gibi bir mutlu sona mı evrilir, yoksa sezonun ortasında los angeles huzurevi resmi olarak kapatılmıştır diye staples center'a yazı mı asılı muamma.
  • 270
    lebron james ile sözleşme imzaladıktan sonra ne tesadüf ki lebron'ın menajeri rich paul'ün temsil ettiği kentavious caldwell pope ile 12 milyon dolarlık anlaşma imzalamış takım. lebron gittiği her takımda rich paul'e isminin hakkını fazlasıyla verdiriyor ki bu da lebron bazı kesimlerce neden eleştirildiğinin ya da sevilmediğinin başlıca sebeplerinden biri. cleveland'ta jr smith ve tristan thompson kontratlarınfa neler yaptığını görmüştük. neyse kcp'nin bu anlaşması aslınsa o kadar önemli ki salary cap açısından bakıldığında kawhi leonard'ın kontratını absorbe edebilmesi için oyuncular dahil etmesi şart oldu ve üstelik all-star'dan sonra harika oynayan ve yaklaşık 20 sayı ortalaması tutturan julius randle hala imzalamış değil.

    işte salary cap'i bu yüzden seviyorum.
  • 292
    doğu turuna kötü başladılar. 4 maçlık bu süreçte boston ve philadelphia ile de oynayacaklar. bu 2 maçtan galibiyetle ayrılmalarına avrupadaki bahisçiler 1e 250 veriyor. diğer maç ise atlanta ile. o maçı kazanıp 1 galibiyetle bu doğu turu sone erer.

    geride 28 maçları kaldı. muhtemelen 15 civarı bir galibiyetle ligi bitirecekler. bu da toplamda 42 galibiyet yapacak. play-offlara yeter mi? pek sanmıyorum. yetse bir işe yarar mı? hayır. lebron'un da sezonun geri kalanında takımı play-offa sokmak için pek kasacağını sanmıyorum. anthony davis bu takas döneminde gelse bile gidecek isimleri düşünürsek, bu sene lakers için sona ermiş durumda. yazın yapacakları hamlelere bakacaz artık.

    bu sene destekleyecek takım bulmakta da zorlanıyorum açıkçası. babadan new york nicksliyiz çok şükür ama küme düşecez nerdeyse. lakers vagonuna binelim dedik ama onlar da tırt çıktı. sanırım rotayı kuzeye çeviriceğim. ne de olsa anadolu çocuğuyuz, batıdan takım desteklemek racona ters.

    #wethenorth

    aslında toronto'yu da nasıl sevmem, öyle böyle değil yani. nba'in ankara'sı adamlar. soğuk, itici. gölleri de var. tam ankara amk.

    miami'de bi laf vardır. toronto'nun en güzel yanı, miami'ye dönüşüdür diye. işte öyle bir şey.
  • 276
    bu sabah erkenci bebeğimi pışpışlarken denk gelip ikinci yarısının büyük bir kısmını izlediğim san antonio spurs maçı ile birlikte hakkında bir şeyler karalayabileceğim takım.

    öncelikle haklarında son yazılanlara bakınca şöyle kaçar şöyle gider gibi laflar tabi ki biraz abartılı. ama yıllardır yokları oynayan bir takımın taraftarı için ciddi bir heyecan getirdiği kesin.

    ben bu sene ne yaparlar henüz çok emin değilim ama şöyle kesin bir şey söyleyebilirim ki takımda çok yetenekli gençler var ve lebron james gibi bir adam mentörlüğünde giderek çok daha olgun ve iyi olacaklar. spurs maçında gitti geldi olan bir maçta ciddi bir sorumluluk alarak ve neredeyse elleri titremeden oynadılar. bu çok önemli bir şey.

    bu oyuncular takımda kalırsa da önemli bir güç olacak, takasta kullanılmak istenseler de önemli bir getiri sağlayacaklar. aslında bu takımın ya bu gençlere sabredilecek 1 ya da 2 seneye ya da gelecek sana yapılacak bir takas hamlesine ihtiyacı var. golden state'in ligi domine ettiği bir dönemde her ne kadar lebron'un yaş durumu olsa da ilk hamle çok daha mantıklı görünüyor. lebron zaten bu fizik ve mental güçle daha uzun süre oynar.

    bence lakers taraftarının beklentileri çok büyütmeden heyecanla ve zevkle bu takımın eski gücüne kavuşma yolunu izlemeleri daha iyi olacaktır.
  • 356
    dennis schröder, montrezl harrell ve wesley matthews hamleleri muazzam. muhtemelen anthony davis'de max kontrat imzalayacak.

    onun dışında danny green, dwight howard ve rajon rondo takımdan ayrıldı. javale mcgee oyuncu opsiyonunu kullanarak takımda kaldı ama takaslanacağı söylentileri var.

    kcp ve avery bradley şu an serbest oyuncu konumundalar ve teklif bekliyorlar. demarcus cousins'in de fazlaca taliplisi var ama veteran minimum kontrattan önceliği lakers'a verecektir diye düşünüyorum.

    tüm bunların haricinde bogdanovic'in takıma katılması konusunda bir hayli ısrarcılar ama pek kolay olmayacak. kyle kuzma ve kcp bu takas için masada.

    sözün özü; şu ana kadar yapılan hamleler ve verilen maaşlar çok başarılı. ama genel salary cap durumuna tam vakıf değilim. bilen yazar arkadaşlar aydınlatırsa harika olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın