• 57
    diğer izmir takımlarının taraftarların da olduğu gibi istanbul kompleksi içindedirler. çarşı denen bi taraftar grupları vardır ki, karaborsanın rantın ağababasıdırlar. ne kadar çapulcu tinerci varsa burdadır. bunların söylememin sebebi karşıyaka'da oturuyor olmam ve yaptıkları kepazeliklere her hafta tanık olmamdır.

    8 aralık 2012 pınar karşıyaka galatasaray basketbol maçı'nda yaşanan olaylara değinirsek eğer, dediğim gibi istanbul kompleksi içerisinde olduklarından, "izmirli köpekler istanbulu destekler, burası karşıyaka vs." tarzında tezahürat yaptılar. işin ilginci başka zaman biz izmirli değiliz diyenler kendilerini izmirli yerine koyup istanbulu karşısına almıştır. maç esnasında oyuncularımıza yapılanları herkes biliyor zaten. bi de işin tribün boyutu vardır. galatasaray tribününün sol tarafında oturan, kendilerine medeni diyen takım elbiseli 50-60 yaşındaki adamlar bizlere dönüp küfür eder, çakmak vs. atar. sonra atılanlar onlar geri dönünce, polise dönüp "kafam yarıldı amir bey" diyerek büyük bir medeniyet örneği göstermiştir. karşıyaka takımının malzemecisi olacak şahıs tribünlere dönüp küfür eder, hareket çeker. ama olsun ne de olsa karşıyakalıdır kendisi; el hareketini bile medenice çeker, küfürü kibarca eder. fark tekrar açılınca, kendilerine çarşı diyen otopark mafyası kişiler yalandan bizim yanımıza gelirler. sayıları yaklaşık 150-200 kişidir. "geliyoruz ulan" diye bağırırlar. ama yine çok medeni ve mert insanlar olduklarından 15 tane polisi geçip sözlerinde durmazlar. çok mert çocuklardır kendileri. sonra yerlerine geri dönerler. "dışarda kaçanın... " filan derler. ama geçmiş yıllara bakıldığında sadece maç çıkışı otobanda 13-14 yaşındaki çocuklara otobüslere taş atıp kaçın talimatı vermiştir bu mert karşıyakalılar. son düdükle karşıyaka soytarısı pardon malzemecisi şaklabanlığa devam eder. maç bitiminde galatasaray taraftarı nedense normalde uzun bir süre salonda bekletilir. çıkışta da yine bizleri yanıltmaz mert ve medeni karşıyakalılar. maç boyunca "dışarda kaçanın..." diye bağırdıktan sonra en ufak olay olmadan evlerine ulaşmıştır galatasaray taraftarları.

    şimdi sanılacak ki benim karşıyakaya karşı önyargım var filan. yok öyle bişey. izmir takımlarının özellikle galatasaray ile yaptığı bütün maçlarda ( branş ne olursa olsun) bu olaylar olur. en başta da dediğim gibi bunun tek sebebi istanbul kompleksi içerisinde olmalarıdır.

    son olarak, sözlükte karşıyaka taraftarı, sempatizanı ne kadar arkadaş varsa, bulundukları yerin neresi olduklarına bir baksınlar, sonra bi daha baksınlar. medeni ve mert oldukları kadar zekiler mi acaba onu bi anlayalım...
App Store'dan indirin Google Play'den alın