resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 4542
    dünkü maçta (bkz: 24 kasım 2012 elazığspor galatasaray maçı) bence ne kadar büyük bir hoca olduğunu ve geçen maçlarda yaşadığımız puan kayıplarından nasıl dersler çıkardığını herkese göstermiştir. ne kadar büyük bir hoca olduğunu ve imparator lakabını boşa almadığını ispat etmesine gerek yok tabi ki ama dünkü maçta 2. yarıya çıkarken yaptığı taktiksel değişiklik gerçekten maçın kazanılmasında çok etkili olmuştur.

    puan kaybettiğimiz maçlarda kapanan savunmaları aşmakta büyük sıkıntı çektiğimiz için puan kayıpları yaşıyorduk. henüz takım olarak da hızlı oyuna geçmeyi tam olarak yapamadığımız , atak yönünü değiştirme hızında yavaş olduğumuz ve kapanan savunmalara karşı onları çözecek yaratıcı oyuncu eksikliği yaşadığımız için , rakip takımlar çift forvetli oyunumuza alışmışlar ve bizi durdurmayı başarmışlardı.

    dünkü maçta ise fatih terim ,ikinci yarıda johan elmander'i oyundan alarak, yerine aydın yılmaz'ı oyuna almıştır. bu değişiklikle , tek forvete dönüp, orta sahadan sürpriz adamlarla gol aramak taktiğine dönüş yaptık. bunun sonucu olarak da rakip takımın defans anlayışı bozuldu, stoperleri kimi marke edeceğini şaşırdı ve ikinci yarıda bol pzoisyon ürettik. dikkat edilirse pozisyonların çoğunda yekta kurtuluş'u görüyoruz.

    ama tabi sonuçta futbolda ne kadar iyi taktik verirseniz verin , ne kadar oyuncuları iyi çalıştırırsanız çalıştırın , en önemli şey pozisyonları gole çevirmek. bunu yapamazsanız , diğer bütün yaptığınız olumlu şeyler çöpe gidiyor. dünkü maçta da maalesef bu olacaktı, son anda felipe melo'nun müthiş kurtarışı imdadımıza yetişti. pisi pisine 2 puanın gitmesini önlemiş olduk.

    son söz olarak şunu diyelim ki inşallah bundan sonraki maçlarda, bulduğumuz pozisyonları gole çeviririz ve maç sonlarını rahatça izleriz ve hakettiğimiz şekilde türkiye ligini domine ederiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın