• 6428
    bu sezon* 2011-2012 sezonundakinden farklı oynamasının sebebi 2'li forvetindeki değişim olan takım. geçen seneki takımda top necati, baros* veya elmander'e ulaştığı anda kontra yeme şansımız imkansız gibiydi. topu o kadar iyi sakladılar, o kadar olumlu kullandılar ki -özellikle de elmander- takım olarak inanılmaz rahat hücuma çıkıyorduk. melo-selçuk-eboue-engin dörtlüsü büyük bir rahatlıkla rakip ceza sahasına giriyordu. stoperlerimiz de rahatlıkla rakip yarı alana yerleşiyordu. atağın sonunda ya gol atıyorduk ya top auta gidiyordu ya da kaleci falan kurtarıyordu. herkes rahatlıkla pozisyonuna dönüyordu. şimdi kimse o kadar rahat değil ve olayda en büyük mağdur eboue. bu adam geçen sene neredeyse hiç kontrataktan gelen rakip karşılamadı. ne zaman usain bolt deparıyla geriye koştuğunu gördük de, şimdi görelim ki. rakip sahaya yerleşiyordu, sadece rakip duran top kullanırken pozisyonuna dönüyordu. şimdi o eski eboue değil diyorlar, bence alakası yok. mesela selçuk. telegol'e baktım, selçuk ceza sahasına girmiyor, artık kaçak dövüşüyor diyorlar. muhabbete bak selçuk kaçak dövüşmek istediğinden ceza sahasına girmiyormuş. o adam asıl kaçak dövüşmek istese ceza sahasına girer, ondan kolay ne var. takımın top kaybı yapıp rakibe kontra şansı vereceğini bildiği için geride oynuyor selçuk.

    fatih terim'i çok seviyorum, lakin suçladığım durumlar var hocamızı. necati'nin gidişine göz yumması, umut bulut'u transfer etmesi ve 19 eylül 2012 manchester united galatasaray maçına umut-burak ikilisiyle çıkıp, elmander'i yedek bırakması. fatih hocanın umut ve burak'ı bir kenara çekip, saha içinde sizin teknik direktörünüz elmander, o ne diyorsa öyle yapın demesi lazım, ama umut'un da burak'ın da kendi bildiğini okuduğunu görüyorum maçlarda. hadi umut'u geçtim, rakip sahaya yerleştiğimizde kaptırdığı toplarla kontrataktan gol yememizi sağlayacak, orası kesin, çünkü adamda top tutma olayı yok, ancak burak'ın elmander'i çok iyi izlemesi lazım. o düzelebilir ve elmander-burak ikilisiyle hem geçen seneki kadar rahat oynarız, hem de gol pozisyonu değerlendirme yüzdemiz artar.

    necati olayına kızıyorum, çünkü burak oyunumuza adapte olana kadar sahada olmalıydı. tribüne yollanmamalıydı. bu takımın düzelmesi için elmander'in sakatlanmaması, umut'un da sadece baskıya ihtiyaç duyduğumuz maçlarda oyuna sonradan girmesi lazım. umut iyi oyuncu olabilir, ama bu takımda değil. melo ve selçuk'a yakın oynayan, topu saklayan forvetlere ihtiyacımız var. umut'sa top melo ve selçuk'tayken rakip stoperlerin arasında zikzaklar çizmekten başka bir şey yapmıyor. zaten gelip top almaya çalıştığında öyle top kayıpları yapıyor ki, karşı takım yüzde yüzlük gol pozisyonları yakalıyor dönüşünde.

    umut bulut olmasa belki şuan ligde 7. falandık, ona teşekkür ederiz, ama bu sistemde olmayacak. eğer sercan daha yatkınsa burak düzelene kadar sercan-elmander ikilisinin oynamasına bile razıyım. topu hücumda tutamazsak bir hiçiz. melo ve selçuk hücuma katılana kadar top kaybı yapıyoruz. eboue inanılmaz bir bindirme yapıyor, tam o anda top kaybı yapılıyor ve onun kanadından gol yiyoruz. eboue'nin hiçbir suçu yok. takım defans-hücum arası bu kadar gelgite alışkın değil. hücum yaparken aktif olarak dinlenen takımımız, şimdi maç içinde çok efor sarfetmek zorunda kalıyor.

    fatih terim herkes defansımıza sorun buluyor, bana kalırsa sorun hücumda, daha fazla hücum yapmalıyız derken çok saçma geliyordu, çılgın hoca falan diyordum, yeni yeni farketmeye başladım bu durumu. çok haklıymış. eminim necati'yi göndererek yaptığı hatanın da farkına varmıştır. her şeyinde farkında. haftalar önce sorunları görmüş zaten. bence çözümünü de çoktan bulmuştur, umarım uygulaması kısa sürer.
App Store'dan indirin Google Play'den alın