• 6359
    fatih terim'in 4-4-2 dizilişinden vazgeçmeyeceğini düşünürsek kalkıp da burdan fatih terim'e mektuplar köşesi ile 3-5-2, 4-3-1-2 gibi değişik taktikler sunmanın faydası yok. kasım ayının ortasında 7 tane futbolcuya da siktir çekmek zaten manyaklık olduğundan ilk yarının sonunu ve şampiyonlar ligi grup maçlarını mevcut 28 oyuncu ile bitireceğiz ki kademeli olarak düşeceği söylenen yabancı oyuncu sınırlamasında, yerli oyunculardan özellikle de altyapıdan yetişmiş olanlardan vazgeçerken oturup bi düşünmek lazım.

    galatasaray futbol takımında, 2012-2013 sezonuna girerken yapılan transferler ile fatih terim'in 4-4-2 sisteminin uyup uymadığı hala bi soru işareti sanırım. takımın en maliyetli oyuncusu amrabat bu sisteme hala uyum sağlamış değil. fatih terim'in özellikle kendi aldırdığı oyuncuları oynatmaktaki ısrarı bilinirken, yeterince şans tanınmadığı söyleniyor amrabat'a ama emre çolak'ı tam anlamı ile kesemedi henüz demek ki eksik olan şeyler hala mevcut. takımın en maliyetli oyuncusu banko 11 oynayacak ve sisteme daha uygun bi futbolcu olabilirdi. emre çolak cluj maçında beni şaşırtarak çok iyi oynasa da iyi bir amrabat'ı görmek isterim sürekli 11'de. melo'nun takıma çok geç katılması ve formsuzluğu ile aradığımız söylenen sol beki de bi türlü kadroya katamamız diğer sorunlar.

    oyun içindeki en büyük sorun ise, muslera'nın geçen yıla göre duşen formu ve sürekli değişen stoper ikililerini saymazsak, bence hızlı atağa çıkamıyoruz. özellikle kontra-ataklarda rakip defansa göre daha çok adamla hucum ederken sonuca gidemiyor takım. hızlı dusunen, hızlı olumlu pas atan, hızlı oynayan oyuncu sayısı sınırlı. umarım kısa surede çozum bulunur. ayrıca takımın hem şampiyonlar ligi hem de ligte oynadığını unutuyor sanırım bazı kişiler. geçen senede üç dört günde bir maç yapılıyordu ama şampiyonlar ligi konsantrasyonunun başka olduğunu düşünüyorum. sırf galatasaray değil, diğer kafa liglerdeki takımlardan da ikisini bir arada götüren çok az takım var unutulmamalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın