• 2676
    kendi düşündükleri doğruların haricinde görüş savunanları "tukaka" etmeleri, itiraz ve hakaret ettikleri o kişileri yapmakla suçladıkları "futbolcuları ve teknik ekibi tukaka etmek" eyleminden farksız olmayan kişileri de içeren taraftar grubudur.

    herkesin kendi penceresinden baktığı şu dünyada, kendine hoş gözüken ve gözükmeyen şeylere karşı sempati ya da antipati geliştirmesinin doğallığını idrak etmemiz gerekir. galatasaray ı sevmek demek onun içerisindeki her türlü yanlışa veya hataya göz yummak, kendi doğrularımıza göre eğri olan konulara susmak demek değildir.

    galatasaraylı olmak sanırım bir eğitim kurumuna yaslanmış bir tarihle övünmeyi ve farklı fikirlere saygılı olmayı, davranışlarımızda temel doğru olarak kabul etmeyi gerektirir. bizim diğer takım taraftarlarından farkımız temelde bu olmalıdır.

    kendi renktaşlarımızın görüşlerine bile saygı gösteremeyeceksek neye göstereceğiz merak etmekteyim.

    ancak bir temel doğrunun da etrafında birleşilmelidir ki, yine bir eğitim kurumu, bir kültür yuvasına sırtını dayayan camianın taraftarının kendi arasında iletişim kurarken de ucuz ifadelerle birbirine hakaret etmesi, daha da ötesinde küfür edip düşmanlık etme noktasına gelmesi çok vahimdir.

    bir futbolcuyu sevmeyebilirsin,eleştirebilirsin, kızabilirsin ama hakaret veya küfür etmek basitliğine düşmemelisin. keza aynı şekilde bir futbolcuyu sevmeyen eleştiren birini de sevmeyebilir, kızabilirsin ama onu tercihlerinden ve düşüncelerinden dolayı hakir göremez hakaret edemez küfredemezsin. galatasaray taraftarının ortak noktası galatasarayı sevmesidir. x veya y şahsını, tarzını değil.

    galatasaray taraftarlığı bu kadar ucuz değildir.

    saygılı olmak galatasaraylı için bir tercih değil, bir mirastır.

    saygılar sözlük.
App Store'dan indirin Google Play'den alın