• 111
    23 ekim 2012 galatasaray-cfr cluj maçını dışarıda tutarak bir değerlendirme yapmak gerekirse takımın en büyük eksikliğinin oyunu açmadaki yetersizliği olduğu aşikardır.
    bir takım hiç mi ortadan verkaçlarla oyunu açmayı denemez.çoğu galatasaray taraftarının bildiği üzere bunu geçen yıl çoğunlukla melo(bkz: 26 şubat galatasaray-beşiktaş maçı) ve engin baytar(bkz: 10 ocak 2012 galatasaray-adana demirspor maçı) gerçekleştiriyordu.geçen yıl da bu konuda aksi gibi görünse de eksiktik.peki geçen yıl istikrarlıydık da bu yıl ki dengesiz sonuçların sebebi nedir o zaman diye soracak olursanız cevabım fizik kalite eksikliği olur.futbolcularımız ikili mücadeleye girmekten adeta çekiniyolar.amatör de olsa futbol oynayan herkes bunu anlar.
    sebebi ise bence fatih terim ve scott piri nin geçen sezondan itibaren uygulamaya başladıkları yeni sistemdir.(bkz: scott piri) nin 13 temmuz 2012 tarihli gstv röportajından bir kesiti dikkate alır ve bunun hakkında biraz araştırma yaparsak aynı sonuca ulaşırız.peki ne demişti scoot piri:

    ---normalde futbolcuların ilk hazırlık kamplarında başta topla çalışmadıklarını görürdük ama burada galatasaray ilk başta topla çalışmalar yaptığını gördük. bunu nasıl değerlendirirsiniz?

    ---futbol artık çok değişti. günümüz futboluna baktığımız zaman daha öncekilere göre çok değişti. o yüzden artık çok fazla uzun mesafeli koşular yapmaya ve ilk kamp boyunca fiziğe yönelik hareketler yapmanın çok da anlamı olduğunu düşünmüyoruz. özelikle -bizim gibi büyük takımların- bunu topla birleştirmesi gerekiyor. fiziksel hazırlıklar yapılırken mutlaka topla birlikte oynamaları gerekiyor. bizde bugüne kadar hem fiziği hem de topla çalışmaları birbirine iyi kombine ettiğimizi düşünüyorum. hazırlık maçları oluyor genç oyunlarımız denemek için. o yüzden bu topla olan çalışmalarımızı erken başlatmamız gerekiyor ki bir an önce de bu maçlara hazır olmamız lazım. günümüz futbolunda çok uzun mesafeli koşular yapmaya da gerek yok. artık kısa koşulara yönelmek gerekiyor. o yüzden biz de antrenman metodu izliyoruz.

    bu sistem hakkında çeşitli bloglardan edindiğim bilgiler bu sistemi scott piri nin de dediği gibi büyük takımların uyguladığı ve takımı tam sezon orta-sonuna doğru fizik olarak üst seviyeye getirdiğni öğrendim.sebebi de tahmin edeceğiniz gibi o dönemde ciddi maçlara çıkmaları.sezon başları da kaliteleriyle bunun altından kalkabiliyorlar.

    bizim de büyük takım edasıyla hareket edip sezon başını kalitemizle atlatabileceğimizi düşünmemiz* bir kumardır ve fatih terim de bir kumar oynamıştır. herkesin kendi yorumu tabii ama bence kısmen de tutmuştur.sezon başını ciddi derecede kayıp vermeden atlatmayı başardık. ne olursa olsun ligde lideriz.şampiyonlar liginde başarılıyız demicem tabi ki ama hala ciddi anlamda şansımız var.

    biraz polyannacılık gibi gelecek ama fizik olarak 3 haftaya kadar tam hazır olacağımızı ve 2. devre fırtınalar estireceğimizi düşünüyorum.takımda o potansiyelin olduğuna herkes inanıyor zaten.aşmamız gereken tek engel olarak da 7 ekim 2012 cfr cluj galatasaray maçını görüyorum.yürüyedur cim bomum
App Store'dan indirin Google Play'den alın