• 6240
    oyun anlayışından, sahadaki konuşlanmasından yaptığı ya da yapamadığı takım savunmasından daha önce çözmesi ya da düzeltmesi gereken daha basit eksikleri olan takımdır. öncelikle taç atışları, takımda bütün taç atışlarını bek oyuncuları atmak zorunda diye bi kural var sanırım. hamit eline topu alıyo atışı kullanacak, rakip daha savunmasına tam olarak oturmamış. eboue ordan bağırıyo bana bırak diye, hoooop 10-15 saniye geçiyo rakip hemen savunmaya yerleşiyo, paylaşacakları adamlara daha da yaklaşıyolar, karşı kanatta amrabat eline alıyo topu tam atacak yine aynı şey. hakan kahraman edasıyla gelip topu oturmuş rakibin arasında takım arkadaşını arayarak kullanıyor. antalya deplasmanında amrabat'ın elmander'e yaptığı bi asist vardı hani, bildiniz di mi, amrabat orda topu eline alıp belki de sol bekteki arkadaşının bana bırak demesine fırsat vermeden kullanıyo rakip defansın hatasıyla da beraber elmander topu ağlara gönderiyor. zor deplasmanda hoop 1-0 öndesin. rakibin aklındaki kapanma fikrine ya da gol yemeyelim atamasak da olur belki arada bi tane sıkıştırırız hayallerine darbeyi vuruyosun.
    hızlı kullanın şu taç atışlarını, topu kim eline aldıysa bekteki arkadaşının gelmesini beklemesin, taç atışına yakın kim varsa o koşsun. gerekirse elmander ya da umut kullansın ama hızlı kullansın. rakibe taç atışına hazırlanma şansı/vakti verilmesin.

    2.sorun kornerler. şu kornerleri paslaşarak kullanmadan da acilen vazgeçmesi lazım takımın. ya da paslaşarak kullanma konusunda çok ısrar edilecekse de antrenmanlarda iyi çalışsınlar. kim ne yapacak nerde duracak topu kime çıkaracak iyi bilsin atışı kullanacak adam. öyle kornerler kullanıyoruz ki takımı rakip kalede tehlike yaratmaktan daha çok kalesinde tehlike görmeye götürüyo. korner atışında bi kişinin zamanlama hatası ya da rakibinden habersiz oluşu rakipe kontratak şansı veriyo. 2011-2012 sezonunda en çok korner kullanan takım değildik belki ama en etkili kullanan en çok verim alan takımdık. kabus gibi geçen 2010-2011 sezonunda en çok korner atan 2.takımdık yanlış hatırlamıyorsam, sezonu 8.bitirdiğimizi hatırlatmak istemesem de bu kötü sonuçta kullanılan salak kornerlerin kalemize pozisyon olarak dönmesinden de kaynaklı olduğunu belirtmek lazım.

    son olarak kaleci atışları. 2011-2012 sezonunda muslera'nın adrese teslim degajları takımı aniden atağa geçirip, rakip kalede pozisyona sokuyordu. ilk anda hatırladığım antep deplasmanında muslera'nın elmander'e gönderdiği degaj sonucu golü necatiyle atmış, beraberliği yakalamış, sonrasında da maçı kazanmıştık. gençlerbirliği maçı özelinde muslera'nın kullandığı vuruşların orta sahadan taca çıkması veya rakibe gitmesi çok can sıkıcıydı. muslera'nın milli takım sonrası uzun yolculuğu, dinlenemeden sahaya çıkmış olması da etkilidir muhtemelen ama, bu sene diğer maçlarda da yaşadık aynı şeyleri, gençler maçında bu hataların sayısı daha fazlaydı.

    şu 3 şeyde daha iyi olabilsek çok daha farklı sonuçlar elde ederdik. düzeltilmesi en kolay olan şey taç atışları takım o noktada daha dikkatli olur umarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın