resim
Lincoln Cássio de Souza Soares
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:On Numara
Yaş:45
Boy:-
Uyruk:Brezilya
  • 885
    basketbolda bir tabir vardır: ''bir takım point-guard'ı kadar iyidir, daha fazlası değil...'' futbola uyarlarsak bunu ''bir takım 10 numarası kadar iyidir.'' anlamını çıkartırım. gelelim lincoln'e.
    geçen seneki şampiyonluğumuzda, lincoln'ün ilk 3-4 hafta dışında payı olduğunu düşünen var mı? zannetmiyorum. ne olmuştu geçen sene? disiplin manyağı kalli, lincoln'ü önemli bir maç -beşiktaş maçı- arefesinde kadro dışı bıraktı. lincoln de o günden sonra çatır çatır parasını aldığı takımına küstü, vermesi gerekenleri vermedi. buraya kadar hemfikiriz sanıyorum.
    hadi geçen sene kalli bozdu ahengini lincoln'ün. bu seneye bakalım. lincoln'e en çok ihtiyacımız olan maçlar hangileri? milyonlarca euro para kazanacağımız şampiyonlar liginin ön eleme maçları tabii ki. düşünün, hafızasına benim kadar güvenen bir insan bile şu anda düşünüyor ''acaba lincoln o maçlarda sakat ya da cezalı mıydı'' diye. o kadar etkisiz oynamış yani. sonra lig başlamış, lincoln skibbe ile mutlu bir portre cizmiş ilk yarıda. ikinci yarıda ise gözle görülür bir düşüş gözlenmekte. derken bir hoca değişikliği meydana gelmiş, skibbe yerine bülent korkmaz başa geçmiş. ve hamburgla oynanan kader maçı gelip çatmış. lincoln'ün oyundan çıkması hata, kabul. ama lincoln'ün bundan sonra hocasına el-kol hareketleri yapması -kimine göre fuck off demesi- daha büyük hata. oyundan her alınan üzülüp hocasına itiraz edicekse bunun sonunu kimse alamaz. ondan sonra o veya bu şekilde trabzonspor maçında oynatılmamış, önüne kendisini affettirmek için büyük bir fırsat olan hamburg'la oynanacak rövanş maçı çıkmıştır.
    ancak hamburg maçında adeta hocasını cezalandırmak istercesine sahada silik bir performans çizmiş, 60.dk.'da -bu sefer doğru bir kararla- oyundan alınmıştır. bu sefer de oyundan alınınca direk soyunma odasının yolunu tutmuştur. bu seneki avrupa maceramızın da sonu olmuştur bu maç.

    lincoln, iyi oyuncudur. ama galatasaray'a yetecek kapasitede bir oyuncu değildir. ayriyeten çok ciddi sorunları olan bir futbolcudur. en iyi sezonunu geçirdiği almanya'da o sezonun son haftalarına girilirken yaptıkları ortadadır.
    sonuçta 2. sezonunu geride bıraktı. gelirken kesinlikle hepimizin beklentileri daha yüksekti. tek başına kupalar kazandırmasa da, büyük başarılarda büyük payının olmasını bekliyorduk. ama olmadı, yapamadı. bu saatten sonra da yapabilir mi, sanmıyorum...
App Store'dan indirin Google Play'den alın