2012-13 Türkiye Süper Lig 7.Hafta Maçı
19:00 Türk Telekom Arena
1 - 1
  • 103
    puan kaybının sorumlusu %100 fatih terim'dir. neden?

    1) bu takım 3 maçtır pozisyona giremiyor. topa %60-70 sahip olsa da, 3 maçta 1 golü var. ordu maçında "olur böyle şeyler" dendi, biz de dedik. ama braga maçında hoca yine "olur böyle şeyler, rüya takım değiliz" derken, ben artık yanlış bir şeyler olduğunun farkındaydım. keşke hoca da farkına varabilseydi.

    bu yüzden stada galibiyet beklentisiyle gitmedim. çünkü 3. maçtır aynı taktikle sahaya çıkıyorduk: kannattan çizgiye in, ceza sahasına gelişigüzel ortalar yap

    geçen sezon attığı 33 golün 25'ini sağ ayak 7'sini sol ayakla atmış adamla maç boyu orta kafa gol oynarsan pozisyona da giremezsin, gol de atamazsın. üstelik de kanadında emre çolak ve hamit gibi iki tane yavaş adam varken çizgiye inmeye çalışıyorsun.

    braga maçındaki tüm tehlikeler burağın kafa vuruşlarının auta veya kalecinin üzerine gitmesiyle sonuçlandı. orta dışında da yerden giderek oluşturduğumuz bir tehlike yok.

    eskişehir maçında ilk yarı frikik dışında tek şutumuz var zaten, ikinci yarı da tüm tehlikeler yerden paslarla geldi en az 5-6 pozisyonumuz var bu yüzden. doğru oynadığımızda doğru pozisyonları buluyoruz. "rüya takım değiliz'le açıklanabilecek bir durum değil bu içine girdiğimiz çünkü. biz braga'dan da, ordu'dan da, eskişehir'den de iyi takımız. ama bu takım 3 maçtır yan-lış-oy-nu-yor. çizgiye inip orta yapmak yerine kanatlardan içeri yerden paslarla kat etmeye başladığımızda her şey düzelecek.

    ya da illa orta kafa gol oynamak istiyorsan hamit'i değil hurşut'u, burak'ı değil nobre'yi almalıydın. ya da necati'yi göndermemeliydin. ama hocanın kafasındakinin bu olmadığını biliyorum.

    2) takım yürüyor. pası alan adamın, çalıma girip topu kaybetmek dışında bir seçeneği kalmıyor 5 pozisyonun 2'sinde. çünkü çevresinde pas seçeneği bırakmıyorlar, kimse yardıma gelmiyor.

    3) emre çolak seni futbol'a musallat edenlere her gün küfür ediyorum.

    4) emre çolak neden sağ taraftaki bütün firikikleri ve bütün kornerleri kullanıyor? ve neden fatih hoca bu boktan korner vuruşları ve bu boktan serbest vuruşlardan ders almıyor, neden ısrar ediyor? bunlar cevabını alamayacağımız mistik sorular. ama bu vuruşları emre kullanmaya devam ettikçe, kornerler ve frikikler bizim için birer gol şansı olmaktan çıkıyor. üzerine bir de kontra yiyoruz.

    liderliği kaybettiğimiz bu haftada, umarım fatih terim gerekli analizleri yapmıştır. yoksa gençlerbirliği deplasmanında da muslera'ya emanetiz. dün golü yediğimizde, ne kadar iyi bir kalecimiz olduğunu düşünmekten üzülemedim bile.

    edit: fatih hoca'nın "skorun haricinde hiçbir şey kötü değildi" açıklamasını yeni izledim. "eskişehir'in ilk şutu 30'daydı" demiş. "bizimki de 25'te serbest vuruştandı" diyemez tabii pınar argun. herkese ileriki maçlar için geçmiş olsun diliyorum.

    3 maç üst üste kazanamıyorsan bu artık "şans"la açıklanamaz. umarım fatih terim bunun farkına en kısa sürede varır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın