aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 2117
    son üye alımlarımızla beraber anlaşılan o ki bu gruptan çok arkadaş sözlüğümüze katılmıştır. yüzde 90'ı üni grubuna bir şekilde üye ve gerçekten emek veriyorlar, çok da iyi niyetli ve hakiki galatasaraylılar. bu bağlamda üst kimliğe karşı aşırı bir sahiplenme ve bağlılık söz konusu bu da bir derece anlaşılabilir. galatasaray sözlük diğer bütün galatasaraylılar gibi, kendilerini ultraslan grubunun üyesi olarak görenlerin de yeridir, yüzlerce böyle yazarımız var. böyle bir ayrım da asla yapılmamıştır ve yapılmayacaktır. galatasaraylı, galatasaraylıdır kendine başka lakaplar taksa da takmasa da. bu konuda sıkıntı yok. birkaç arkadaşımız özel mesajla bana serzenişte bulunuyor, ultraslan düşmanlığı yapılıyor, buna göz yumuyorsunuz, galatasaray düşmanlığı yapıyorsunuz şeklinde. kendilerine birkaç şey hatırlatmak isterim:

    1 : burası galatasaray sözlük, ultraslan forum değil. burada biat kültürü yok, herkes eleştirilebilir. ultraslan da eleştirilebilir bir oluşumdur.

    2 : gruba karşı en ufak eleştiride 'siz oturduğunuz yerden bıdı bıdı yaparken adamlar budu budu yapıyor karda, kışta' tribinden kurtulun. bu kendini yüceltme, dokunulmaz kılma, eleştiriye kapalı olma hali çok sakat yerlere gidiyor görüldüğü gibi. şimdi bir de 'yiyosa karşılarına geçip söyleyin, adamlığınızı görelim' modeli çıktı ki bu daha vahim.

    3 : sözlükte ya da başka platformlarda grubu eleştirmek galatasaray düşmanlığı demek değildir. bunu da algılayın. herkes galatasaraylı, ua da galatasaray için hayırlı şeyler yaptığında en büyük desteği görmüştür, görecektir. fakat hatalı olduğu konularda da dışarıdan gerçek galatasaray taraftarları bu durumları dile getirmezse, durum daha da kötüleşecektir. burada ya da başka yerlerdeki eleştirileri dikkate alın, haksız bulduklarınızı söyleyin ama kimseyi tehdit etmeyin, grubu kutsallaştırmayın, 'emek' kisvesi altında bunlar bunlar için bu kadar emek veriliyor diyerek insanları baskı altına sokup, 'bunları yapan adamlara laf söylenmez, galatasaray düşmanısınız' şekillerine girmeyin.

    galatasaray sözlük ya da başka siteler farketmez, buraları okuyorsanız, yazar olmuşsanız, bu demektir ki galatasaray'ı yakından takip ediyorsunuz, okumaya, yazmaya, araştırmaya, öğrenmeye açıksınız. bunlardan ders çıkarıp, varsa elinizden gelen şeyler düzeltme yolunda kullanın, galatasaray'ın ve tribünlerinin menfaati için çalışın.

    ultraslan'ı eleştirenlerin galatasaraylılığını sorgulamayın kardeşler. yapmayın bunu. herkesin görüş belirtme özgürlüğü vardır ve bu özgürlük bir gün sizin de işinize yarar, bir gün bu özgürlüğe siz de ihtiyaç duyarsınız.

    ultraslan'ın bizzat kendi forumunda 350 kişi yazıyla yazıyorum üçyüzelli kişi 2038yılına kadar ikibinotuzsekiz yılına kadar cezalı. 2065 yılına kadar cezası uzayanlar da var. 40 yıl ceza ne demektir, adam mı öldürmüş bu insanlar? yoksa forumlarında grubu mu eleştirmiş ,eksik gördükleri bir yerden mi dem vurmuşlar? kendi içlerindeki insanlara 40 yıl uzaklaştırma cezası veriliyor ve bu küfür, hakaret filan sebeplerden değil. onların cezası en fazla 1 ay. 9999 gün diğer sebepten ceza alıyor insanlar, buradaki diğer sebep de ultraslan'ı eleştirmek, tövbe haşa yaptığı yanlışları vurgulamak, şöyle olsa daha iyi olmaz mı demek.

    önce bunu bir sorgulayın derim ben. bu baskı sistemini kabulleniyorsanız, din gibi, kutsal bir meta gibi algılıyorsanız grubunuzu eyvallah. bir gün sizi de aforoz ederler, kafanızı sudan çıkarıp gökyüzüne bakmaya çalıştığınız zaman. o zaman işte 'bunları diyosunuz ama abilerimiz sizin götünüzü keserler, adam olun' diyeee, diyeeee, diyeeee, diyeee sindirdiğiniz, susturduğunuz, küstürdüğünüz adamları çok ararsınız, bizden söylemesi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın