• 6149
    orta sahayı kalabalık tutan, takım halinde defans yapan, kendi yarı alanında topu verip buna karşın alan vermeyen, kontratak oyuncularının bitirici vuruşları iyi olan takımların yenebildiği takımdır.

    yani bu takımı şu anki haliyle yenmek çok da zor değil. bunu ise 2 şeye bağlıyorum;

    - hızlı top çevirememek; inanılmaz yavaş temposuz şekilde top çeviriyoruz. tek kale oynuyoruz falan bunlar sadece avuntumuzdur. tek kale oynayana puan verilmiyor ne yazık ki. bize karşı oynayanlar sürekli kapandığından yarı alanda hızlı şekilde top çevirmeliyiz ki yakaladığımız boşluğu hemen kullanabilelim. fakat yavaş şekilde top çevirdiğimizden bulduğumuz boş alanı kullanmaya ağır kaldığımızdan rakip hemen kapatıyor açığını.

    - fark yaratan, yoktan pozisyon var eden oyuncu eksikliği; eski tabirle 10 numara. günümüz futbolunda kalmadı elbet. fakat bu görevi yapan orta saha, kanat oyuncuları mevcut fakat bizde o yok. selçuk inan bu görevi üstlenebilir gerekli her şeyi var fakat o da benim görüşüm fazla geride. ileride iş yapabilen oyuncu gerekiyor. engin baytar bu işi geçen sene çok güzel yapıyordu. en olmadık anda iki çalım bir pas işte sana gol. engin'in ilerideki çalımları kaç maç getirdi bize?

    eğer biz şu anki sistemimizde oynayacaksak ya çok hızlı top çevirmeyi öğreneceğiz ya öğreneceğiz. başka yolu yok. hem topla oynama oranı yüksek olup hem de maç kazanan tek takım barcelona. zaten onlardan da topu kimse alamıyor. geçen bir istatistik vardı nerde okudum bilmiyorum galip gelen takımlar hep daha az topla oynamıştır. sanırım şampiyonlar ligi içindi bu istatistik. bizim de bir an önce hızlıca topu çevirip sonuca gitmemiz gerekiyor. umarım zamanla bu pas hızımız artar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın