• 6095
    mevcut kadrosundaki felipe melo, hamit altıntop gibi iki banko oyuncusundan verim alamayan takım. geçen seneki performansıyla kıyaslayarak elmander'i de bu gruba dahil edebiliriz.

    hamit tam form tutmaya başladı derken sakatlandı, melo geldiğinden beri dökülüyor, elmander de süper saçmalıktaki sakatlığından sonra bir türlü kendini bulamadı.

    takımda bir de "uyum sağlayan" oyuncular var. hakan balta ve aydın yılmaz. bunlar idare eden oyuncular. kendilerine iş düştüğü zaman yetersizlikleri çok net anlaşılıyor ama takım iyiyken çok fazla sırıtmıyorlar. ilk 11'deki 2-3 oyuncu kötü performans gösterdiğinde otomatik olarak bu oyuncular da düşüyor.

    bana göre işin özü orta saha. geçen sezonki başarımızın 2 önemli ayağı vardı: savunma hattındaki istikrar ve selçuk-melo ikilisinin yüksek performansları. takımda direk bir golcü olmamasına rağmen çok başarılı oldu bu takım, iyi maçlar çıkarttı. çünkü omurga çok kuvvetliydi.

    yeni sezonla birlikte bu omurgada esnemeler var. bu takım ligde yine şampiyon olur rakiplerinin hali ortada. ama avrupa'da başarı için omurgasını tamir etmesi şart. öncelikle stoper ikilisi netleşmeli. rotasyon yapılacak bölge burası değil. sol açıkta amrabat'la başlayacağımız maçlar olur çolak'ın şans bulacağı maçlar olur. forvette kim formdaysa o oynar. bunlar sorun değil. ama defans hattında öncelikli olan istikrar. bu istikrarı oluşturduğumuz zaman selçuk inan kozunu kullanabiliriz. şu an selçuk takımda defansif bir rol üstlenmiş durumda. ceza sahasına yaklaşamıyor bile.

    yekta mı çıkış yapacak, melo mu toparlanacak, engin'in cezasının bitmesini mi bekleyeceğiz bilemiyorum ama şu orta sahayı bir an önce toparlamamız gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın