• 6089
    oncelikle entrymi ilk yenilgiden takıma sallıyormuşum gibi algılayacak arkadaşlardan ricam bir alt entrye direkt gecis yapmaları.

    konumuza gelince; takımımız bu sezon alışık olmadığımız sekilde ilk yenilgimizi alınca geleneksel olarak yine grandenin yaptığı tercihler sorgulandı, takıma saydırıldı. kaybetsek de değişmeyen birşey var ki o da takımımızın hala cok guclu bir ekip oldugu. ancak göze batan minik bir kac defosunun oldugu da bir gercek şuan için. moral bozmak, karalar baglamak icin bir sebep bulunmuyor henuz; ama var olan bazı sorunları da gozardı etmeden, kimseyi asmadan kesmeden takımımıza objektif bakabilmemiz gerektiğini düşünüyorum.

    bu sezon* takımımızın oncelikli olarak 4 sorunu oldugu kanaatindeyim, bunlar;

    1. felipe melonun formsuzluğu

    2. savunma hattımızın oturmamıs oluşu

    3. duran toplardaki zaafiyetimiz

    4. kapanan takımlara karsı gol bulma problemimiz

    bunları sırayla ele almamız gerekirse;

    1. felipe melonun formsuzluğu: hepimizin malumu gecen sene takımın en onemli parcası ortasahanın ortasındaki 2limizdi*. ancak bu yıl melonun yaz donemini ekstra verimsiz gecirmesi sebebiyle fiziksel acıdan cok ciddi bir yetersizlik yasadıgını goruyoruz. melo tekniginden ziyade fizigiyle top oynayan bir futbolcu ve bildigimiz uzere duygusal bir yapıya sahip. sezon basından bu yana fizigine henuz kavusamamıs olması onun oyundan dusmesine, duygusal oldugu icin de demoralize olmasına ve takımımızın savunmasının ilk basamağının çatlamasına neden oluyor. melonun oyundan dusmesi nedeniyle selçuk inan daha fazla geriye gelmek zorunda kalıyor. hatta suana kadar 2 sarı kart gormek durumunda kalması onun ne kadar savunma yapmak zorunda kaldıgının bir gostergesi. selcuk inanın savunmaya donmek zorunda kalması da bizim hucumda ondan daha az yararlanmak zorunda kalmamıza sebep oluyor, bu da hucumda zaman zaman gobekten ilerleme konusunda zorluklar cekmemize neden oluyor. ancak beklentim, onumuzdeki 2-3 macta melonun fizik yapı olarak guclenmesi ile bu sorunumuz hallolacaktır.

    2. savunma hattımızın oturmamış oluşu: sezon basından beri oynadığımız maclarda henuz duzenli bir ikili oturmamamız nedeniyle savunmamız gecen seneki saglam durusundan ne yazıkki biraz uzakta. bu sezon 5 ikiliyle 8 resmi mac oynadık*. ozellikle dunku macta* gördük ki cris savunmamız icin fazla agır kalıyor. yanında da hakan baltanın da agır bir oyuncu olması savunmamızın hantal kalmasına neden oldu. daha cevik ve atletik bir ikili olan semih kaya dany ikilisinin birlikte oynayıp form tutmasıyla savunma problemimizin onune gecebilecegimiz kaatindeyim. hele dany fazla ozguvenli tavırlarından vazgecerse, kesinlikle form tuttukları takdirde onumuzdeki yıllar icin cok iyi bir ikilimiz olacaktır. son birkac mactır performansında tekrar düşüşe gecen hakan balta konusunda ise ne yazıkki ara transfer donemine kadar bir cözümümüz yok*.

    3. duran toplardaki zaafiyetimiz: cok şükür ki son 2-3 haftadır bu konudaki zaafiyetimizi yendik, geçelim.

    4. kapanan takımlara karşı gol bulma problemimiz: şimdiye kadar pek onumuze cıkmayan ancak şampiyonlar ligindeki grup maclarında basımızı agrıtabilcek olan problem. bu haftalara kadar ligde cok gol atıp cok gol yiyen bir goruntu sergilediğimiz icin farkına varılmamıs olabilir. takımımız selcuk burak ikilisinin uzun top uyumu, amrabatın ve umut bulutun hızı gibi sebeplerimizden dolayı hızlı hucumu ve bos alanları seven bir takım hüviyetinde. özellikle ilk golu attıktan sonra 2yi 3ü geniş alan bulmamız kolaylastıgı icin cok daha rahat atıyoruz. ancak kapanmasını iyi bilen takımlara karsı ceza sahası cevresine kadar cok iyi yığdığımız topu ceza sahası icine indiremiyoruz. cunku elmanderin de burak yılmazın da kafa topu ile bitiriciliği cok iyi değil. dolayısıyla yapılan havadan ortalarda etkili olamıyoruz. özellikle bu sıkıntının şampiyonlar ligindeki evimizdeki maclarda* basımıza sorun acabilecegini dusunuyorum. braga ve cluj eger ölümüne kapanan oyunlar oynarlarsa, onları acma konusunda sorun yasamamızdan cekiniyorum. ancak manunun acık oyununa sampiyonlar liginde cok cok iyi karsılık vermemiz acık oynayan takımlara karsı ne kadar basarılı olabilecegimizi gösteriyor.

    tekrar soyluyorum bu yazıyı takıma sallamak gibi düşünmeyin, zaten suan icin takımımızın mukemmel olmasını henuz beklemiyorum. neden derseniz gecen sezonun ilk 6 haftasında ligde kac galibiyet aldıgımıza bir bakın derim, onumuzdeki haftalarda takım daha da rayına girecektir. kaldı ki takımımız bu bahsettigim sorunların hicbirine engel olamasa bile ligde sampiyon olacaktır bu konuda hic bir kuskum yok, ligde en iyi takım kesinlikle biziz. ancak şahsen benim hedefim lig değil ve takımımızın primer hedefinin de şampiyonlar liginde basarı oldugunu düşünerek yazdım bu entryi.

    öncelikle 2 ekim 2012 galatasaray braga maçında bir galibiyet elde ederek takımımızın catlak sesleri susturmasını, daha sonra da uzun vadede zaten hepi topu 3-4 tane olan sıkıntılarımızı yenip avrupada tekrar iyi gunlerimize donmemizi diliyor ve bekliyorum, eminim ki başarılar yine bizimle olacaktır.

    son söz: spor toto süper lig 2012/2013 sezonun şampiyonu olacak olan takım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın