aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 2020
    ofsayta bogulacagi kesin zaten de, insanlar alinmasin ustlerine diye bastan belirteyim ki herhangi birilerine degil genele yazilmistir bu satirlar...

    insan oturdugu rahat yerden yapilmis islere sallamamayi ogrenmeli.

    bu bircok iste boyledir, sadece ultraslan icin konusmuyorum; ben de yaparim zaten ne yazik ki bunu arada -yapmamaya gayret etsem de. daha en son iki ay once baskasinin uc bes ay once yazmis oldugu kucumsedigim bir programin benzerini yazarken ikiye ayrilmak uzereydim sinirden. oyle uzaktan gazel okumak kolay oluyor elbette, lakin isin basina gectiginizde bir cok seyin hic de kolay olmadigini idrak ediyorsunuz. fakat bu sefer de hak tesliminde yanilabilmis olmalari ihtimali oldugunu kabullenememe problemi yasiyor insanlar.

    ultraslan adamin tekinin adi degil, bunu kavramak lazim ilk once. bir adam yok ortada, kotu bir sey oldugunda ultraslan yapmis olmuyor, zira hep beraber yapilmis bir kotuluk olmuyor cok buyuk cogunlukla. elbette ki hatalar oluyor ve hararetle de tartisiliyor gerek forumda, gerek birebir. fakat engin kendini yerden yere atarken rakip taraftarlar "galatasaray bu iste, saibe, sike, hakem bla bla bla" diye sacmalarken onlarin sacmaladigini dusunuyorsak, 17 yasinda veledin tekinin yaptigi ergen bunalimi teranelerini de onbinlerce kisiye yapistirmanin da ayni sacmalama seviyesindeki soylemlerden ibaret oldugunu kabul etmemiz gerek. yuzlerce kisinin gunlerce calistigi 'produksiyon'lari yaparken dahi laf sokmak icin atmadiklari takla kalmayan, sezar'in hakkini dahi sezar'dan kacirmaya calisan adamlar var; ne kadar gulunc ve patetik gozuktuklerinin farkinda degiller galiba. 5 kisilik bir calisma grubunda dahi elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret eden adamlarin yaninda isi sallayan ve iyi is cikartamayan en az 1 adamin her zaman bulundugunu dahi bilmeyen insanlar var belli ki; binlerce kisiden ayni 'performansi' beklediklerine gore.

    bakin, ultraslan'i sevmek mecburiyetinde degil hic kimse, ve herkes tribunde kendi grubunu kurma ozgurlugune sahip. 20 kisi bir araya gelip de "bundan sonra tribun ultraslan'dan degil bizden sorulur" havasina girmedikten sonra buyuyun buyuyebildiginiz kadar, sorun da degil. hatta gecin ultraslan'i, en buyuk taraftar grubu siz olun. olabiliyorsaniz, insanlara o enerjiyi ve coskuyu verebiliyorsaniz, insanlar o yakinligi size duyuyorsa buyurun. fakat tum gun koltuguna kurulup da hukumetten muhalefete, askerden teroriste, memurdan isciye, soforden bakkala, dizi karakterinden topcuya tum gun araliksiz sallayip duran, memnuniyetsiz ama ortaya bir sey koymaktan da imtina eden hatta usenen, icki masasinda memleket kurtaran adamlarin modern versiyonu ekran onunde memleket kurtaran bos adamlar olmayin allahinizi severseniz. gidin pes fifa vs. oynayin, en azindan eglenirsiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın