• 208
    hala bu kısıtlamanın ülke futbolunu iyileştirdiğini düşünen var.

    bu kural varken öbek öbek futbolcu mu yetiştiriyoruz? son 10 yılda yetiştirdiğimiz bir tane bek söyleyin bana. hakan ünsal, fatih akyel ya da ümit davala ayarında bir tane bek oyuncusu. yok. kaleci için yapabildiğimiz en iyi şey rüştü'den sonra volkan demirel oldu bir şey demiyorum peki. selçuk inan dışında merkez orta saha oyuncusu var mı bu topraklardan çıkmış? yok. kanat var mı adam gibi milli takıma koyabileceğin? yok. oynayanlar hamit altıntop, sercan sararer ve gökhan töre hepsi almanya'dan yetişme. forvetlerimize bakalım. trabzon'da parlayan burak yılmaz, ondan önce ümit karan ki o da almanya kökenli.

    gerçekten yetenekli ve adını duyurabilecek bir tek arda turan çıkarabilmişsin. onun dışında yabancı kulüplerin ilgisini çekebilecek oyuncun yok. gidenler rusya'ya gidip kayboluyor es kaza valencia'ya gönderdiğin adam 2 sene sonra tıpış tıpış ülkesine geri dönüyor.

    ne kazandırmış yabancı kontenjanı bu ülke futboluna? gelen yabancılar ne öğretebilmiş yerlilere ya da ne öğretmelerini bekliyoruz onlardan? ülke puanımız gittikçe düşüyor 1-2 yıl içinde muhtemelen şampiyonumuz bile ön eleme oynayacak. katılmak daha da zorlaşacak. son 3 sene şampiyonluğa oynamış takımlarımız bursaspor ve trabzonspor avrupa ligi'nde gruplara bile kalamıyor.

    oluk oluk para akıtıyoruz hayvan gibi bütçeler ayırıyoruz yurt içinde deli gibi paralar dönüyor sonuç ne? hüsran. türkiye'den yetişmiş oyunculardan karma bir takım yaratıp şampiyonlar ligi'nde herhangi bir gruba soksan kafaya oynayabilir mi? iddia ediyorum sonuncu olur. milli takımın başarı yükünü çekenler de gurbetçi. ona rağmen bir turnuvaya katılıp diğerine katılamıyoruz. okyanus dalgası gibi bir grafiğimiz var.

    yabancı kontenjanı gibi aptal saptal bir kural koyup avrupa kupalarında başarı hedeflemek çok komik. hakikaten çok komik. çünkü ligimizin doğru dürüst bir kimliği yokken bu ligin yetiştirdiği oyuncuların avrupa seviyesinde top oynamalarını bekleyemezsin. altyapıya yatırım yapmadan, altyapıdan yetişen oyuncuyu 3-5 haftada kazma ilan ederek bu işler olmaz. hala olacağını düşünmek tuhaf geliyor bana.

    küçük bir bilgi: şampiyonlar ligi 2012-2013 sezonu h grubundaki rakiplerimizden cluj'ün geçen sezon ödediği en yüksek bonservis bedeli ceyhun gülselam'ın maaşından düşük.

    sen hala yabancı kontenjanını savunmaya her sene 30-40 milyon euroyu çöpe atmaya devam et. topuz'a 10 milyon, hasan ali'ye 3,5 milyon, burak yılmaz'a 5 milyon, köybaşı'ya 6 milyon, gökoğlan'a 3 milyon, ceyhun'a senede 1 milyon ver. alper potuk'a 5 milyon iste. para sirkülasyonu iyidir. belki yeni bir 90'lar jenerasyonu gelir de birkaç sene bir bok oluruz. sonra gene aynı tas aynı hamam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın